Prikolico zaneslo v kabino tovornjaka

Zaradi zdrsa prikolice v nevarnem ostrem ovinku je bila glavna cesta pod mejnim prehodom Starod včeraj dve uri popolnoma zaprta. Trčila sta tovornjakarja, k sreči pa se je poškodoval le eden in še to lažje.

Prikolica z rdečo ponjavo je zdrsnila čez sredino ceste in trčila v kabino nasproti vozečega tovornjaka. Foto: PGD Ilirska Bistrica
Prikolica z rdečo ponjavo je zdrsnila čez sredino ceste in trčila v kabino nasproti vozečega tovornjaka. Foto: PGD Ilirska Bistrica

RAČICE > Nesreča se je zgodila včeraj, nekaj minut po deseti uri dopoldne, ko je 35-letni hrvaški voznik s tovornjakom hitel od mejnega prehoda Starod proti Račicam in naprej proti Kozini. Očitno se mu je mudilo, da je nekoliko premočno pritisnil na plin, zaradi česar mu je v nevarnem ostrem desnem ovinku nad vasjo Račice prikolico odneslo čez sredinsko črto.

Ravno takrat je od Podgrada proti Starodu s tovornjakom pripeljal leto dni mlajši hrvaški voznik z drugim tovornjakom. Prikolica prvega je zadela naravnost v kabino drugega tovornjaka in pri tem laže poškodovala voznika.

Bistriški reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v zdravstveni dom, kjer pa so ugotovili, da je utrpel le močan udarec v levo roko in rame ter nekaj odrgnin. Oba voznika sta bila popolnoma trezna. Na kraj nesreče so prihiteli tudi bistriški gasilci, ki so prečrpali gorivo iz prebitega rezervoarja in pomagali cestarjem pospraviti razdejanje. Zaradi nesreče je bila cesta več kot dve uri popolnoma zaprta, nato pa so promet še dobro uro spuščali enosmerno. Po naših informacijah je to že tretja nesreča tovornjakov v tem ovinku v zadnjem mesecu dni.


Najbolj brano