Prijeli lucijskega serijskega vlomilca

Piranski policisti so v zadnjih dveh mesecih lanskega in v začetku letošnjega leta obravnavali več vlomov v poslovne prostore na območju Portoroža in Lucije. Tarča so bile predvsem v trafike, gostinske lokale pekarne in razne pisarne, od koder je storilec odnašal denar in cigarete.

 Foto: STA
Foto: STA

PIRAN > 17. januarja v jutranjih urah so piranski policisti obravnavali vloma v dve različni trafiki v Portorožu. Z zbiranjem obvestil in dokazov so identificirali storilca, 46-letnega moškega iz Lucije, starega “znanca” policistov. Že naslednji dan, 18. januarja, ob 2.50, so ga policisti zalotili v Luciji, ko se je s telesom naslanjal na vrata pekarne z namenom, da bi vlomil. Policista sta mu to preprečila in ga pridržala.

“Po vseh zbranih obvestilih in dokazih je bil osumljeni 19. januarja v večernih urah s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zanj v nadaljevanju odredila sodno pridržanje,” so sporočili s koprske policijske uprave.

Lani in v januarju letos so zoper 46-letnika piranski policisti na Okrožno državno tožilstvo v Kopru sicer podali skupno že 26 kazenskih ovadb zaradi vlomov v različne poslovne objekte in dve ovadbi za vloma v stanovanjski hiši. Z zbiranjem obvestil in dokazov nadaljujejo, saj sumijo, da je izvršil še nekatere vlome, ki niso še preiskani.


Najbolj brano