Pri podiranju hruške odskočil in se poškodoval

Danes ob 12.40 je bila policija obveščena o delovni nesreči na Cerkljanskem, kjer se je pri delu v gozdu poškodovala ena oseba. Policisti so na kraju in z zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da sta dva starejša moška na strmem travniku na območju naselja Jazne podirala manjše drevo.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Pri tem so se veje podrte hruške zapletle v veje drugega sadnega drevesa in obe drevesi sta padli. 82-letni moški, ki je stal v bližini drugega drevesa, je odskočil in pri tem izgubil ravnotežje ter padel, pri tem pa si je poškodoval kolk. Na kraju mu je drugi moški nudil prvo pomoč, kasneje pa so poškodovanca oskrbeli reševalci NMP ZD Idrija in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega dogodka s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vozil po sredini vozišča

Danes ob 12.43 so policiste obvestili o prometni nesreči s pobegom na Goriškem, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Po prvih podatkih je 73-letna voznica avtomobila peljala iz Rožne Doline proti Pristavi. Med vožnjo ji je v ostrem desnem ovinku iz nasprotne smeri pripeljal neznani voznik manjšega osebnega vozila, bele barve, ki je vozil po sredini vozišča in z vzvratnim ogledalom trčil v ogledalo drugega avtomobila, s katerim se je peljala omenjena voznica. Po nesreči je neznani voznik s kraja odpeljal dalje, ne da bi se ustavil in oškodovanki nudil ustrezne podatke. V primeru izsleditve bodo prometni policisti zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

Trčil zaradi prekratke varnostne razdalje

Danes, nekaj po 7. uri zjutraj, so policisti obravnavali prometno nesrečo med naseljema Dobravlje in Selo. Ugotovljeno je bilo, da je 34-letni voznik avtomobila vozil iz Dobravelj proti Selu. Pred njim je v isti smeri vozil tudi voznik avtobusa. Omenjeni voznik avtobusa je na vozišču zmanjšal hitrost in se ustavil, 34-letni voznik avtomobila pa s svojim vozilom ni vozil na zadostni varnostni razdalji in se je s sprednjim delom avtomobila zaletel v zadnji del avtobusa. V prometni nesreči se nihče od udeležencev ni bil poškodovan (na linijskem avtobusu je bilo večje število potnikov). Policisti so 34-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Iz kombija ukradel denarnico

V Kopru je nekdo iz odklenjenega kombija ukradel denarnico z dokumenti, karticami, bankovcem za sto evrov in bančno kartico.

Vozil brez vozniškega dovoljenja

Včeraj zvečer so policisti v Pradah ustavili 51-letnega voznika, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Vlomil v vozilo

V Hrpeljah je ponoči nekdo vlomil v vozilo, iz katerega je ukradel žensko denarnico z nekaj gotovine in dve športni torbi. Vsi ukradeni predmeti so bili na zadnjem sedežu vozila.

16 oseb nedovoljeno prestopilo mejo

Na območju koprske policijske uprave so policisti od srede, 13. marca od 7. ure, do četrtka, 14. marca do 7. ure, obravnavali 16 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Trije od šestnajstih so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom, 13 oseb pa bo danes vrnjenih na Hrvaško.


Najbolj brano