Pri delu v gozdu je umrl 38-letni moški

V gozdu nad naseljem Podbrdo se je v torek popoldne smrtno ponesrečil 38-letni gozdar. Med spravljanjem lesa se je na strmem pobočju nanj prevrnil drevesni panj. Negibnega ga je našel 22-letni gozdar, s katerim sta se na delo vsak na svoj del gozda odpravila zjutraj.

Med spravljanjem lesa v gozdu nad naseljem Podbrdo se je v torek 
na 38-letnega gozdarja prevrnil drevesni panj in ga poškodoval do 
smrti. Foto: GRS Tolmin
Med spravljanjem lesa v gozdu nad naseljem Podbrdo se je v torek na 38-letnega gozdarja prevrnil drevesni panj in ga poškodoval do smrti. Foto: GRS Tolmin

PODBRDO > Na novogoriški policijski upravi so pojasnili, da se je torkova delovna nesreča v Baški grapi zgodila pri delu v gozdu nad naseljem Podbrdo. Drevesni panj se je na strmem pobočju nenadzorovano podrl in usodno poškodoval 38-letnega moškega, ki naj bi bil po naših podatkih doma s Štajerskega, a je živel v okolici Mosta na Soči.

Policiste je o nesreči v torek popoldne obvestil 22-letni gozdar, ki je našel negibnega. Gozdarja sta se zjutraj odpravila v gozd v kraju Ava, kjer sta nameravala čistiti gozd in pripravljati drva. 22-letnik se je odpravil približno kilometer nižje na drugo gozdno parcelo, kjer je sekal drevesa do popoldneva in pomagal bratu pri nakladanju drv na tovorno vozilo.

Popoldne, okoli 16. ure, pa se 38-letni gozdar ni vrnil na dogovorjeno mesto, da bi z mlajšim gozdarjem skupaj odšla v dolino. 22-letnik se je zato okoli 16.30 z vozilom odpravil na zgornjo parcelo in opazil negibnega 38-letnika, ki je bil približno dvajset metrov pod gozdno vlako.

Ker se ni odzival na njegove klice, se je po strmem bregu spustil do njega in opazil, da je v pol sedečem položaju na desnem boku na večjem drevesnem panju, nanj pa je bil naslonjen drugi manjši panj. 22-letniku je sicer uspelo odvaliti manjši panj, opazil je, da je gozdar hudo poškodovan, ni več kazal znakov življenja, zato je poklical pomoč.

Poleg policistov gorske policijske enote novogoriške policijske uprave so na kraj delovne nezgode kmalu prispeli tudi tolminski reševalci in pripadniki GRS Tolmin iz enote Podbrdo. Zdravnik tolminskega zdravstvenega doma je lahko le potrdil smrt gozdarja in odredil sanitarno obdukcijo na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o delovni nesreči s pisnim poročilom obvestili novogoriško tožilstvo.


Najbolj brano