Pretep v Kopru: 33-letni Koprčan obležal v nezavesti

V soboto dopoldne so policisti prejeli obvestilo o pretepu pred lokalom na Ankaranski cesti v Kopru. Stepla sta se 34-letni Koprčan in 33-letni Koprčan. Drugi je obležal v nezavesti, ker naj bi ga prvi porinil na tla, zatem pa večkrat brcnil. Reševalci so ga odpeljali v izolsko bolnišnico. Alkotest je 34-letniku pokazal 0,84 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi ukrep glede na težo poškodb 33-letnika.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

PRIMORSKA > Ni minila ena ura in policisti so prejeli še eno obvestilo o vročekrvnežu, tokrat na makadamskem parkirišču v Luciji. Policisti so priprli 64-letnega moškega z Bohinjske Bistrice, ki je bil zelo pijan in je kričal na mimoidoče, ukazov policistov naj preneha s kršitvami, pa ni upošteval. Ta je sicer še pred prihodom policistov po parkirišču vozil osebni avto, z njim divjal, sunkovito zaviral in speljeval ter obračal z ročno zavoro. Ko je vozilo ustavil, je izstopil iz njega in se napotil stran, zaradi nezavarovanja vozila pa je to zapeljalo v jarek. Alkotest se je ustavil pri 0,93 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Policisti so mu izdali tudi plačilni nalog, sledi pa mu še obdolžilni predlog.

Zakrivila nesrečo in hotela pobegniti

V noči s sobote na nedeljo se je zgodila prometna nesreča na parkirnem prostoru v Portorožu, povzročiteljica pa je hotela odpeljati s kraja. 31-letni je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,72 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Odpeljali so jo na hladno, sledita pa ji obdolžilni predlog ter plačilni nalog.

Pes do smrti pogrizel psičko

V vasi Palčje je večji pes do smrti pogrizel psičko, s katero je bil lastnik na sprehodu. Za lastnika psa so policisti izvedli hitri postopek in napisali poročilo na veterinarsko inšpekcijo.

Trgovki grozil s pištolo

Včeraj ob 20.20 je na bencinskem servisu v Štanjelu nekdo pristopil do prodajalke v trenutku, ko je želela zapreti trgovino. Zamaskirani neznanec naj bi prišel s pištolo v roki, prodajalka pa se je prestrašila in pobegnila.

Ilegalni prehodi čez mejo

V soboto zjutraj so policisti v Tubljah prijeli državljana Kosova. Ker je prišel v Slovenijo ilegalno, so ga vrnili na Hrvaško. Imel je tudi ukrep prepoved vstopa v schengensko območje. Ob 12.12 so v Doljnjem Zemonu prijeli pet državljanov Sirije, med njimi tudi nosečo žensko. Vsi so zaprosili za azil.

Uro zatem so v Dolenjah pri Jelšanah prijeli še tri državljane Alžirije, ki so prav tako zaprosili za azil. V isti vasi so ob 20. uri prijeli dva državljana Pakistana in enega državljana Iraka, vsi so zaprosili za azil, čez pol ure pa še devet državljanov Turčije, ki so prav tako zaprosili za azil.

V nedeljo ob 18.13 so v Zabičah našli tri državljane Alžirije, ki so zaprosili za azil. Ob 21.54 pa so policisti v Podgradu prijeli državljana Tunizije in Sirije, ki sta prav tako zaprosila za mednarodno zaščito.

Danes zjutraj so v Jelšanah prijeli tri državljane Maroka, zatem pa še državljana Tunizije in dva državljana Libije.

Izginilo 700 kilogramov odpadnega aluminija

Danes dopoldne so policisti prejeli obvestilo o tatvini aluminijastih odpadkov v naselju Vrtojba. Po prvih podatkih je neznani storilec z dvorišča ene od tamkajšnjih gospodarskih družb v zadnjih dneh ukradel približno 700 kilogramov omenjenih odpadkov v vrednosti približno tisoč evrov.

Drzna tatvina na bencinskem servisu v Šempasu

Včeraj nekaj minut pred 9. uro so policisti prejeli obvestilo o drzni tatvini na bencinskem servisu na hitri cesti v Šempasu. Neznani storilec je včeraj v zgodnjih jutranjih urah pristopil do parkiranega osebnega avtomobila, romunskih registrskih številk in zbudil oškodovanca (državljana Romunije). Neznanec je Romuna preslepil s tem, da ima na vozilu prazno zadnjo desno pnevmatiko. Romunski državljan je nato izstopil iz vozila in si ogledoval pnevmatiko, neznanec pa je izkoristil trenutno nepazljivost oškodovanca in iz vozila ukradel denarnico.


Najbolj brano