“Prešerno” za volanom

V noči iz torka na sredo ter v sredo so policisti ujeli kar nekaj pijanih voznikov avtomobila. “Neslavna” rekorderja sta za volan sedla z 1,5 promila alkohola.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > V torek, ob 23.41, so policisti na Šmarski cesti v Kopru najpprej ustavili 45-letnega moškega, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,62 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Moškemu so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi mu tudi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

V Izoli so policisti malo kasneje ustavili 42-letnega moškega, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,74 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka (približno 1,5 miligrama alkohola). Tudi njemu so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi mu tudi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Čez dobri dve uri, ob 2.20, so na Šmarski cesti v Kopru policisti ustavili 40-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,82 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Ker se z rezultatom ni strinjal, so mu odredili tudi strokovni pregled, ki pa ga je moški odklonil. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali. Sledi mu še obdolžilni predlog.

Na Belokriški cesti v Portorožu so včeraj, nekaj minut po 23. uri, ustavili 64-letnega voznika avtomobila, ki mu je rezultat alkotesta pokazal 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi mu tudi obdolžilni predlog.

Včeraj, ob 23.40, so v Selcah policisti ustavili 20-letnega voznika začetnika, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,48 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega pa sledi še obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Spodletel vlom v Parecagu

V zadnjem tednu dni je neznanec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo v Parecagu. Pri poskusu vloma je na stavbnem pohištvu povzročil za približno 2000 evrov škode.

Na Markovcu izginil flexer

Neznani storilec je v zadnjih dneh na Cesti na Markovec v Kopru uradel moped znamke tomos flexer, temno modre barve, registrska številka KP 6P-D6 in s tem lastnika oškodoval za 350 evrov.

Previsok tovor

V torek, ob 13.40, so prometni policisti pred predorom Dekani obravnavali voznika tovornega vozila, ki je na prikolici prevažal več kombiniranih vozil. Ker je bil naložen tovor previsok, so policisti vozniku, državljanu Poljske in podjetju za katerega je vozil, izdali plačilni nalog.

Zapeljal na nasprotni pas in trčil v drugo vozilo

V Postojni se je v torek, nekaj minut po 15. uri, zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil 37-letni moški. Policisti so na kraju ugotovili, da je povzročitelj zapeljal na nasprotno stran vozišča in tam trčil v 35-letno voznico. Ta se je v nesreči laže poškodovala. Ker povzročitelj nima vozniškega dovoljenja, so mu policisti zasegli osebni avtomobil, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog.

Vlomilec v Ankaranu

V torek popoldne je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo v Ankaranu in iz notranjosti ukradel za 1000 evrov zlatnine in dve bančni kartici.

Pijan z avtom končal ob drevesu

V torek, ob 17.46, je na cesti Kopriva-Štanjel prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen 24-letni moški. Policisti so ugotovili, da je povzročitelj zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča, pri tem pa se je vozilo prevrnilo in nato trčilo ob drevo. Moški, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,42 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, se je v nesreči laže poškodoval. Reševalci so ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

Vlomil v avtomat za prigrizke in hladne napitke

V sredo, okoli 2. ure, je moški v Strunjanu vlomil v avtomat za prigrizke in hladne napitke. Pri pregledu okolice so policisti nato ob 2.50 v Portorožu izsledili 42-letnega moškega, ki je imel pri sebi več ukradenih artiklov, ki so izvirali iz kaznivega dejanja in mu jih zasegli. Čaka ga kazenska ovadba.

Pretep v koprskem lokalu

Včeraj, ob 23.12, so policisti posredovali zaradi pretepa v enem od gostinskih lokalov v Kopru. Zoper tri moške bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilništva.

.


Najbolj brano