Preden je zjutraj podlegla poškodbam, je 91-letno mater več ur pretepal

68-letni D. K. se je v torek v družinski hiši v Črničah že od ene ure zjutraj s krajšimi prekinitvami večkrat fizično spravljal nad 91-letno mater, ki po večurnem pretepanju okrog 8. ure zjutraj ni več kazala znakov življenja. O dosedanjih izsledkih kriminalistične preiskave družinske tragedije v Črničah je danes na novinarski konferenci spregovoril vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica Marino Pangos.

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova 
Gorica Marino Pangos (levo) je na novinarski konferenci predstavil 
podrobnosti iz preiskave torkovega umora v Črničah. Foto: PU Nova Gorica
Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica Marino Pangos (levo) je na novinarski konferenci predstavil podrobnosti iz preiskave torkovega umora v Črničah. Foto: PU Nova Gorica

NOVA GORICA > Kot je pojasnil Marino Pangos, so novogoriški policisti v torek, 4. septembra, nekaj minut po 9. uri prejeli obvestilo Regijskega centra za obveščanje, da je v stanovanjski hiši v Črničah starejša oseba padla po stopnicah in nato podlegla poškodbam. Takoj zatem so policisti in kriminalisti na kraju dogodka zbrali prva obvestila in takoj zaznali sum, da okoliščine smrti 91-letne ženske niso v zadostni meri pojasnjene.

Pred prihodom policistov je skušal odstraniti sledi

Kriminalisti so o tem obvestili tudi pristojne pravosodne organe, na pomoč pri nadaljnji preiskavi pa so jim prišli tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija. Dežurna preiskovalna sodnica novogoriškega okrožnega sodišča je odredila sodno obdukcijo, ki so jo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Na kraju je bila navzoča tudi okrožna državna tožilka.

“Med kriminalistično preiskavo je bilo med drugim ugotovljeno, da se je osumljenec tega dne od ene ure zjutraj s krajšimi prekinitvami večkrat fizično spravil nad 91-letno mater. Po večurnem fizičnem pretepanju žrtve ta zaradi hudih poškodb kasneje okoli 8. ure zjutraj ni več kazala znakov življenja. Osumljenec je nato nekaj minut po 9. uri poklical na pomoč reševalce in prijavil, da je starejša oseba padla po stopnicah in ni kazala več znakov življenja. Še pred prihodom policistov in kriminalistov ter reševalcev na kraj je skušal in deloma tudi uspel odstraniti sledove kaznivega dejanja,” je Pangos opisal potek dogodkov.

Nasilen tudi do hčerke in žene

Po ugotovitvah policistov in kriminalistov so bili motivi grozovitega umora dolgotrajen spor, jeza in sovraštvo. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja in v nadaljevanju v okviru preiskovanja ugotovljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini, storjenega proti hčerki in proti 60-letni ženi ter suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja na škodo sedaj 19-letne hčerke, so 68-letnemu D. K. odvzeli prostost.

“Na podlagi ugotovitev ogleda, rezultatov obdukcije, zbranih obvestil ter drugih dokazov smo kaznivo dejanje uboja prekvalificirali v hujšo obliko, in sicer kaznivo dejanje umora,” je še pojasnil Pangos.

Osumljenca so včeraj ob 12.45 s kazensko ovadbo izročili v nadaljnji postopek k dežurni preiskovalni sodnici novogoriškega okrožnega sodišča, ki je po zaslišanju zanj odredila pripor.

68-letnik v preteklosti še ni bil kazensko ovaden zaradi podobnih kaznivih dejanj.


Najbolj brano