Pred predorom Dekani trčila tovornjaka

Primorsko avtocesto so okrog 16.30 zaprli za ves promet zaradi prometne nesreče dveh tovornih vozil med razcepom Srmin in predorom Dekani v smeri proti Ljubljani. Nastal je daljši zastoj.

 Foto: Danijel Cek
Foto: Danijel Cek

KOPER > Do nesreče, v kateri je bil eden izmed voznikov domnevno lažje poškodovan, je prišlo, ko se je poljskemu vozniku tik pred vhodom v predor pokvaril tovornjak. Vozilo je ustavil, to pa je očitno presenetilo voznika tovornjaka iz Kranja, ki je brez zaviranja trčil v zadnji del prikolice poljskega tovornjaka.

V zadnjem trenutku se je z zavojem v levo poskusil izogniti trčenju, s čimer si je najverjetneje rešil življenje. Kabino njegovega tovornjaka je namreč predvsem na sovoznikovi strani povsem zmastilo. Če ne bi izvedel manevra, pa voznik najverjetneje trčenja ne bi preživel.

Voznika iz Kranja so odpeljali v bolnišnico. Po prvih ugotovitvah naj bi, kljub obtemu, da je močno krvavel, utrpel le lažje poškodbe.

Zaradi nesreče je nastal daljši zastoj, avtocesto pa so zaprli za ves promet. Okrog 17:45 so promet postopoma znova sprostili. Najverjetneje pa v kratkem sledi ponovna zapora zaradi dokončne odprave posledic nesreče.


Najbolj brano