Pred policisti bežal skozi rdečo luč

V ponedeljek pol ure pred poldnevom se je za novogoriške policiste začela dinamična vožnja po hitri cesti H4 in Ajdovščini. Sledili so 39-letnemu vozniku avtomobila peugeot brez tablic, ki na noben njihov znak ni ustavil, vmes pa je storil več prekrškov. V Ajdovščini je zapustil vozilo in zbežal v neznano. Policisti nevarnega voznika iz okolice Nove Gorice, sicer znanca policije, še iščejo.

Policisti s postaje za izravnalne ukrepe so poskušali ustaviti voznika peugeota, a se ni zmenil za 
njihove znake. Postopek so prevzeli prometni policisti, ki so včeraj nevarnega voznika še iskali.  Foto: Leo Caharija
Policisti s postaje za izravnalne ukrepe so poskušali ustaviti voznika peugeota, a se ni zmenil za njihove znake. Postopek so prevzeli prometni policisti, ki so včeraj nevarnega voznika še iskali.  Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Policistom novogoriške postaje za izravnalne ukrepe je v ponedeljek ob 11.34 na hitri cesti H4 v bližini Sela v smeri proti Ajdovščini v oči padel voznik sivega avtomobila peugeot 206, na katerem ni bilo registrskih tablic, zato so se zapeljali za njim. Ko je pripeljal do izvoza za Ajdovščino, so ga policisti začeli ustavljati z modro lučjo in s sireno.

Prehiteval čez polno črto

Voznik je na znak policistov sicer zmanjšal hitrost svojega vozila in že skorajda ustavil pred lokalno cesto, ki Ajdovščino povezuje s Planino, a je takoj zatem z avtomobilom nenadoma speljal, močno pospešil hitrost in v križišču z lokalno cesto zavil na desno. Z vožnjo je nadaljeval naravnost do semaforiziranega križišča ter zapeljal skozi križišče, četudi je na semaforju gorela rdeča luč, ki mu je prepovedovala vožnjo.

Nato je med vožnjo prek polne črte prehiteval pred seboj vozeče vozilo, pot pa nadaljeval po Tovarniški cesti do krožnega križišča z Goriško cesto, kjer ni vozil po desni strani vozišča, ampak je zapeljal na nasprotni vozni pas. Iz krožišča je z vožnjo nadaljeval po Goriški cesti proti naselju Cesta. V krožnem križišču pri ajdovskem letališču je zapeljal proti zgradbi tamkajšnje civilne zaščite, kjer se je z vozilom ustavil in nato peš zbežal v neznano.

Prometni policisti, ki so prevzeli primer, voznika še niso izsledili, so pa ugotovili, da je vozilo, ki je sicer v lasti moškega iz Trsta, vozil 39-letnik iz okolice Nove Gorice, ki so ga policisti v preteklosti že obravnavali.

Divjal brez vozniškega dovoljenja

Vozil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa ni imel vinjete. Policisti so sešteli, da je s svojo nevarno in nepravilno vožnjo ter ostalimi kršitvami skupno zagrešil osem prekrškov, zaradi katerih ga čaka srečanje pri sodniku za prekrške, za svoje početje pa bo plačal tudi visoko globo.


Najbolj brano