Prebežnike sta peljala v mercedesih

Policisti so v torek poleg nezakonitih prebežnikov prijeli še dva njihova vodiča oziroma voznika. Po sredinem večernem in včerajšnjem dopoldanskem zaslišanju sta državni tožilki za oba predlagali pripor. Preiskovalna sodnica in sodnik sta se s tem strinjala in tako so oba tujca odpeljali v zapor.

 Foto: STA
Foto: STA

KOPER > V torek dopoldne, kmalu po 10. uri, so v bližini Novokračin policisti opazili sumljivo dogajanje, nato pa so na bencinskem servisu ustavili mercedes nemške registracije, ki ga je vozil 35-letni Pakistanec. V avtomobilu sta bila še dva državljana Afganistana in državljana Egipta. Voznik je policistom pokazal veljavni potni list z veljavnim dovoljenjem za bivanje v Španiji.

Vse tri so odpeljali na policijsko postajo, voznika pa so s kazensko ovadbo zaradi prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države v sredo popoldne odpeljali na koprsko sodišče.

Po zaslišanjih (tudi prebežnikov) je dežurna državna tožilka za 35-letnika predlagala pripor, dežurni preiskovalni sodnik ga je nato tudi odredil.

V torek, dobri dve uri po prijetju pri Novokračinah, so policisti v bližini Račic (med Starodom in Podgradom) opazili še eno vozilo znamke mercedes, tokrat albanske registracije, v katerem je bilo več ljudi. Avto so ustavili v Podgradu. Za volanom je sedel 25-letni albanski voznik, z njim pa sta bila še dva njegova sodržavljana, ki sta bila brez vstopnih dovoljenj.

Policistom sta povedala, da sta mejo med Slovenijo in Hrvaško nezakonito prečkala peš po gozdu, nato pa sta opazila vozilo albanske registracije in voznika prosila za pomoč. A nista bila najbolj prepričljiva. Voznika so pridržali in včeraj dopoldne odpeljali na zaslišanje na koprsko sodišče. Državna tožilka je zanj predlagala pripor, s čimer se je strinjala tudi preiskovalna sodnica.


Najbolj brano