Postojnčanka in Hrvat nezakonito vozila migrante

Na območju koprske policijske uprave so v minulih dneh intervenirali v dveh ločenih primerih nezakonitega prevoza migrantov. V petek so tako pri Jelšanah ustavili 40-letno Postojnčanko, v nedeljo na primorskih avtocesti pri izvozu Razdrto pa še 30-letnega hrvaškega državljana. V obeh vozilih sta skupno prevažala šest tujcev.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

JELŠANE, POSTOJNA > Policisti so najprej v petek dopoldne v Jelšanah ustavili štiridesetletnico, ki je vozila osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak, poleg nje pa je bila še 18-letnica, prav tako doma iz Postojne. V vozilu so bili še trije državljani Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Policisti so tujce privedli v Center za tujce, obe slovenskih državljanki pa so s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor, so danes sporočili s Policijske uprave Koper.

V nedeljo so policisti na primorski avtocesti v smeri Kopra pri izvozu Razdrto ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 30-letni državljan Hrvaške. V vozilu sta bila še državljana Kosova, ki sta prišla v Slovenijo nezakonito. Voznika bodo danes s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, so še zapisali na policiji.


Najbolj brano