Poškodovano smučarko s helikopterjem odpeljali v bolnišnico

Na smučišču SC Cerkno se je danes okrog 13. ure zgodila nesreča, v kateri se je poškodovala smučarka. 43-letnica je padla na progi Lom 4. Poleg policistov smučarjev so bili na kraju tudi tamkajšnji reševalci, ki so smučarko oskrbeli, kasneje pa so jo s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti so tujo krivdo izključili. O okoliščinah dogodka na smučišču bodo s poročilom obvestili inšpektorat za notranje zadeve.

Na smučišču SC Cerkno se je danes okrog 13. ure poškodovala 
smučarka. Fotografija je iz arhiva. Foto: Veronika Rupnik Ženko
Na smučišču SC Cerkno se je danes okrog 13. ure poškodovala smučarka. Fotografija je iz arhiva. Foto: Veronika Rupnik Ženko

105 kilometrov na uro skozi naselje

Prometni policisti so danes ob 12.34 v Braniku, kjer je najvišja dovoljena hitrost 50 kilometrov na uro, 35-letnemu vozniku avtomobila izmerili hitrost 108 kilometrov na uro. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Kršitelja čaka še srečanje s sodnikom. Predvidena globa za prekoračitev hitrosti v naselju za več kot 50 kilometrov na uro znaša 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Prehitra in s pretečenim izpitom

Policisti so danes dopoldne v Solkanu ustavili 43-letno voznico, državljanko Italije, zaradi prekoračitve hitrosti - vozila je s hitrostjo 70 kilometrov na uro. V nadaljevanju postopka so ugotovili, da je vozila s pretečenim vozniškim dovoljenjem. Policisti so ji avtomobil zasegli, prav tako jo čaka srečanje s sodnikom.

Ukradli gorivo iz tovornjaka

Včeraj zgodaj popoldne so policisti obravnavali tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila, ki je bilo parkirano na makadamskem parkirišču na območju Renč. Nekdo je iztočil oziroma ukradel približno 300 litrov dizelskega goriva in s tem oškodovancu povzročil za 450 evrov škode. Oškodovanec ni bil podal predloga za pregon kaznivega dejanja, zato bodo policisti o ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Delavec si je poškodoval prste

Policiste so danes dopoldne obvestili o delovni nezgodi v enem od podjetij v Novi Gorici, kjer si je delavec med delom poškodoval prste na desni roki. Zdravniško pomoč so mu nudili v šempetrski bolnišnici. Policija je o dogodku poleg pravosodnih organov obvestila tudi delovno inšpekcijo. Policisti tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Delavec si je poškodoval roko

Danes dopoldne so policiste obvestili tudi o delovni nesreči v eni od gospodarskih družb v občini Miren – Kostanjevica, kjer si je delavec poškodoval desno roko. Oskrbeli so ga v šempetrski bolnišnici. O nesreči so policisti obvestili delovno inšpekcijo, sicer pa še zbirajo dodatna obvestila glede okoliščin dogodka.

Zapeljal v ograjo in se prevrnil

Včeraj okrog 15.40 je mlajši voznik peljal iz Dobravelj proti Cesti in v levem blagem ovinku zapeljal desno v varnostno ograjo, kjer se je avtomobil prevrnil na streho. Poleg prometnih policistov so na kraju nesreče posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina. V nesreči nihče ni bil poškodovan, policisti so odredili izredni tehnični pregled vozila. Zoper povzročitelja prometne nesreče bodo ukrepali glede na vse ugotovitve.

Odpadli kosi ledu s tovornjakov poškodovali avtomobila

Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj ob 19.45 obvestili o prometni nesreči na odseku hitre ceste H4 med Nanosom in Vipavo. Prometni policisti so ugotovili, da je voznica avtomobila znamke citroen peljala po hitri cesti iz Nanosa v smeri Nove Gorice. Na Rebrnicah je s tujega tovornjaka, ki je vozil pred njo, padel kos ledu in poškodoval vetrobransko steklo na avtomobilu. Policisti so poljskemu vozniku tovornjaka izrekli globo.

Malo kasneje, ob 20.24, so policiste obvestili o podobni prometni nesreči na odseku hitre ceste med Vipavo in Selom. Voznik avtomobila znamke BMW je peljal po hitri cesti H4 iz Vipave proti Selu. Pred izvozom Ajdovščina je s tovornjaka poljskih registrskih številk, ki je vozil pred njim, padel na avto večji kos ledu in poškodoval desno vzvratno ogledalo. Voznik tovornjaka je nadaljeval z vožnjo v Italijo.


Najbolj brano