Poškodovana v nesreči v Melaminu na zdravljenju v UKC Ljubljana živa

Poškodovana v četrtkovi nesreči v kočevskem Melaminu, ki se zdravita v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, sta živa. Eden še vedno ni identificiran, je pa v zelo slabem stanju, je zjutraj na twitterju objavil UKC Ljubljana.

Do delovne nesreče v Melaminu je prišlo v četrtek okoli 8.30, po 
prvih domnevah najverjetneje zaradi človeške napake pri prečrpavanju ene od surovin v skladiščni prostor. Foto: Ales Kocjan/STA
Do delovne nesreče v Melaminu je prišlo v četrtek okoli 8.30, po prvih domnevah najverjetneje zaradi človeške napake pri prečrpavanju ene od surovin v skladiščni prostor. Foto: Ales Kocjan/STA

LJUBLJANA > V eksploziji in požaru v kočevski tovarni je bilo po zadnjih podatkih skupaj poškodovanih šest oseb, dva huje poškodovana so prepeljali v ljubljanski klinični center.

Direktor družbe Srečko Štefanič je v četrtek zvečer za TV Slovenija dejal, da je eden od huje poškodovanih kasneje umrl, kar je danes zjutraj za STA potrdil tudi poveljnik Gasilske zveze Kočevje Leon Behin. Medtem so v UKC zjutraj na twitterju zapisali, da sta oba poškodovana, ki se zdravita pri njih, živa, je pa eden v zelo slabem stanju.

Se je pa gasilcem v četrtek popoldne uspelo prebiti do petih pogrešanih, a so po pričakovanjih lahko ugotovili le, da eksplozije in požara niso preživeli.

Do delovne nesreče v Melaminu je prišlo v četrtek okoli 8.30, po prvih domnevah najverjetneje zaradi človeške napake pri prečrpavanju ene od surovin v skladiščni prostor. Eksplozija in požar, ki je sledil, sta močno poškodovala tovarno in delno tudi njeno okolico. Kriminalisti preiskavo vzrokov nesreče sicer nadaljujejo tudi danes.


Najbolj brano