Posadki bežali vsaka v svojo smer

Včeraj ob 8.40 so policisti koprske postaje pomorske policije zaznali vplutje neznanega plovila v slovensko morje iz Italije. Na kraj je bila napotena patrulja s policijskim čolnom, ki je približno dve navtični milji v slovenskih vodah zaznala dva neznana čolna brez registrskih oznak, na katerih so lovili ribe, so sporočili s koprske policijske uprave.

 Foto: Vir: Il Piccolo
Foto: Vir: Il Piccolo

KOPER > Policista v patrulji sta začela izvajati pooblastila, a sta posadki na obeh čolnih takoj prenehali loviti ribe in sta pričeli bežati proti Italiji.

Kljub neposrednemu pozivanju in uporabi predpisanih svetlobnih in zvočnih signalov, se čolna nista ustavila. Bežeča čolna sta se kmalu ločila in plula v različne smeri. Za enim je slovenski patruljni čoln zapeljal v italijanske teritorialne vode. V tem času so slovenski policisti obvestili italijanske varnostne organe, ki so bežeči čoln ustavili pred Gradežem. Prevzeli so postopek, patrulja postaje pomorske policije iz Kopra pa se je vrnila v slovensko teritorialno morje.

Policisti bodo poslali predlog za uvedbo postopka drugemu prekrškovnemu organu, ki je pristojen za ugotavljanje in sankcioniranje prekrškov glede izvajanja ribolova. Sami pa bodo začeli postopek o prekršku zoper poveljnika plovila italijanskega čolna zaradi kršenja zakon o varstvu javnega reda in miru.


Najbolj brano