Popustili so tramovi in streha se je udrla

V noči na ponedeljek se je udrla streha na starejši hiši v Bukovici, zato so se v civilni zaščiti občine Renče-Vogrsko odločili, da odpravijo morebitno nevarnost za okoliške prebivalce. Gasilca PGD Renče-Vogrsko sta tako včeraj streho zrušila, lastnik hiše pa bo v kratkem začel z njeno sanacijo. Zaradi udrtja strehe nihče ni bil ogrožen ali poškodovan.

V starejši hiši v Bukovici so popustili tramovi, da se je vdrla streha.  Foto: PGD Renče-Vogrsko
V starejši hiši v Bukovici so popustili tramovi, da se je vdrla streha.  Foto: PGD Renče-Vogrsko

BUKOVICA > “Ponoči se je udrla streha na stari, zapuščeni hiši v sicer slepi ulici v Bukovici, zato smo danes posredovali, saj je del posutega materiala usulo tudi na električni kabel, kar je ogrozilo dobavo elektrike na sosednji hiši,” je odločitev za varnostni ukrep in posredovanje gasilcev PGD Renče-Vogrsko opisal poveljnik civilne zaščite občine Renče-Vogrsko Milivoj Perkon.

Kot so ugotovili, so pod dotrajano streho popustili tramovi, zato se je v notranjost hiše usulo približno pol kubika materiala. “Zaprli smo cesto, zavarovali območje s trakovi in poklicali gasilce,” je še dodal.

“V približno dveh urah smo porušili preostanek strehe, da ne bi ogrozil koga od mimoidočih pešcev, kolesarjev ali voznikov, material zmetali na kup in nato zaščitili hišo,” pa je orisal poveljnik PGD Renče-Vogrsko Vasja Mozetič.

Na občini so stopili tudi v kontakt z lastnikom hiše, ki se je zavezal, da bo s sanacijo hiše, ki jo je nedavno podedoval, začel čim prej. Zaradi udrtja strehe k sreči nihče ni bil nihče ogrožen ali poškodovan.


Najbolj brano