Policistko je zagrabil za lase ter jo vlekel po tleh, policista pa brcnil v glavo

Preizkus 35-letne voznice z alkotestom se je v soboto ponoči v Ilirski Bistrici končal z napadom na policistko in policista, s čimer so si voznica ter njena mož in tašča prislužili kazenske ovadbe.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

ILIRSKA BISTRICA > V soboto, 9. februarja, ob 1.20 so policisti v Ilirski Bistrici ustavili avto, ki ga je vozila 35-letna domačinka. Zaradi suma, da je vozila pod vplivom alkohola, so ji odredili strokovni pregled, saj se z rezultatom alkotesta ni strinjala, poročajo iz Policijske uprave Koper.

35-letnico so odpeljali v zdravstveni dom, medtem pa je njen 44-letni mož, ki je bil sopotnik v vozilu in je že na kraju kričal na policiste ter jim grozil (za kar mu bodo izdali plačilni nalog), odšel domov. Po končanem strokovnem pregledu so policisti voznico odpeljali na domač naslov. Ko so prispeli pred hišo, je 44-letnik nenadoma odprl vrata policijskega vozila in policista pričel tepsti. Policistka je stopila iz avta, da bi pomagala sodelavcu, obenem sta pristopili še 35-letnica in njena tašča, ki sta preprečevali dostop do 44-letnika.

Kot navajajo v PU Koper, je policistka nato zoper moškega uporabila plinski razpršilec, nakar se je ta obrnil k njej, jo zagrabil za lase ter jo vlekel po tleh. “Ko je videl, da je policist prišel iz avta, je stekel do hiše, policist je stopil za njim, kršitelj pa ga je zatem brcnil v glavo in ga poškodoval,” še dodajajo.

Policista sta nato kraj zapustila in odšla na pregled v bistriški zdravstveni dom.

V zadevo so se vključili kriminalisti, ki bodo zoper 44-letnika podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo in zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Zaradi slednjih dveh kaznivih dejanj sledita kazenski ovadbi tudi zoper 35-letnico in njeno taščo.


Najbolj brano