Vozniki tovornjakov se za močno burjo niso zmenili

Policisti novogoriške uprave so v torek popoldne, ko je pihala močna burja, ustavili 45 voznikov tovornih vozil, ki kljub opozorilom niso upoštevali prepovedi vožnje. Med njimi je bila več kot polovica tujih voznikov.

 Foto: STA
Foto: STA

NOVA GORICA > Zaradi torkove močne burje na severnem Primorskem, ki je presenetila marsikaterega voznika, so omejili promet na hitri cesti H4 ter na regionalnih cestah v Vipavski dolini in na širšem Goriškem. Omejitve v prometu so veljale predvsem za tovorna vozila, saj jim je zaradi višine grozila večja nevarnost, da jih močni sunki burje lahko prevrnejo.

Novogoriški prometni in ajdovski policisti so v torek popoldne zaradi neupoštevanja zapore ceste ter prepovedi vožnje v času močne burje izvedli skupno 57 ukrepov. Ustavili so 45 voznikov tovornih vozil, med katerimi je bila več kot polovica tujih voznikov, ki niso upoštevali omejitev zaradi orkanske burje, s čimer so ogrožali sebe in druge udeležence v prometu. Policisti so jim zato izdali globo. Prav tako so uvedli prekrškovne postopke zoper dvanajst gospodarskih družb. Predpisana globa zaradi neupoštevanja zapore posamezne ceste je 200 evrov za voznika tovornjaka in 1000 evrov za pravno osebo.


Najbolj brano