Policist v Postojni našel poškodovanega moškega

Policist je včeraj popoldne v središču Postojne našel poškodovanega moškega. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta se sprla 33-letni in 44-letni Postojnčan. Starejši je mlajšega napadel in ga pretepel, pri čemer ga je poškodoval. Zagrozil mu je tudi z nožem, zatem pa pobegnil. 33-letnika so odpeljali v zdravstveni dom. Na Policijski postaji Postojna je podal kazensko ovadbo. Zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje grožnje.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Včeraj popoldne so policisti v Luciji ustavili 37-letno voznico avtomobila. Alkotest je pokazal, da ni pila alkohola, test za prepoznavo simptomov za vožnjo pod vplivom psihoaktivnih snovi pa je bil pozitiven na opijate. Strokovni pregled je voznica odklonila. Pridržali so jo in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Na Kozini so ustavili 50-letnega Italijana, pri katerem je bil prav tako alkotest negativen, hitri test na mamila pa pozitiven. Strokovni pregled je odklonil, začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Zvečer so v okolici Kopra ustavili še osebni avto, ki ga je peljal 35-letnik iz Ajdovščine. Tudi pri njem je bil alkotest negativen, test prepoznave simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog pa je bil pozitiven na kokain. Strokovni pregled je odklonil. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

S skuterjem padla na peš poti

V Portorožu je včeraj popoldne padla 47-letna voznica skuterja, ki je peljala po peš poti. Odpeljali so jo v izolsko bolnišnico, sledi ji plačilni nalog zaradi uporabe površine, ki ni namenjena vožnji z mopedom.

Vozil brez izpita

Zvečer so policisti v Postojni zasegli osebni avto 32-letnemu domačinu, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ukradli motor

Na Ljubljanski cesti v Postojni je nekdo s hodnika v stanovanjskem bloku ukradel manjši motor - cross, 110 cm3, vreden 200 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju Policijske uprave Koper so policisti od četrtka od 6. ure do danes do 6. ure obravnavali 38 oseb (14 oseb so v Slovenijo vrnili italijanski varnostni organi). Osem oseb je zaprosilo za azil.

Obravnavali so po 12 Afganistancev in Pakistancev, osem državljanov Jemna in dva Nepalca, za štiri osebe pa še ugotavljajo državljanstvo.


Najbolj brano