Pogrešano našli, a je v bolnišnici umrla

Danes dopoldan so našli pogrešano 64-letno Ivanko Rutar iz Podgraj na Bistriškem, ki se je v nedeljo odpravila na sprehod v gozd in se ni vrnila. Iskali so jo v širši okolici Podgraj in Zabič. Našli so jo močno podhlajeno in jo takoj odpeljali v Klinični center v Ljubljano, od koder so kasneje sporočili, da je umrla.

Pogrešano Ivanko Rutar so našli, a je žal v bolnišnici umrla. Foto: PU Koper
Pogrešano Ivanko Rutar so našli, a je žal v bolnišnici umrla. Foto: PU Koper

PODGRAJE > Da jo pogrešajo, so svojci policistom prijavili v nedeljo popoldan. Iskalna akcija se je pričela še isti večer in trajala pozno v noč. Nadaljevala se je cel naslednji dan, vendar neuspešno. Danes dopoldan so pogrešano našli s pomočjo reševalnih psov blizu naselja Kuteževo. Žensko so našli močno podhlajeno, takoj so jo odpeljali v ljubljanski v Klinični center, kjer pa je umrla, so sporočili iz Policijske uprave Koper.

V iskalno akcijo je bilo vključenih približno 140 oseb, poleg policistov tudi domačini, gasilci (Gasilska zveza Ilirska Bistrica), vodniki reševalnih psov iz Ljubljane, Postojne in Kopra, gozdarji z Zavoda za gozdove, lovci iz Lovskih družin Kozlek in Zemon ter drugi prostovoljci.


Najbolj brano