Pogrešanega so našli

Včeraj ob 13. uri so policiste obvestili, da pogrešajo 21-letnega moškega na območju Idrije. Takoj po prejetem obvestilu so ga policisti začeli iskati. Pregledali so celotno okolico omenjenega kraja, vendar pogrešanega niso našli. Zaradi pretežno gozdnatega in strmega območja so začeli z iskalno akcijo, kmalu po ob 14. uri so bile aktivirane tudi druge reševalne ekipe.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Idrijskim policistom so se pri iskanju pogrešanega pridružili gasilci PGD Idrija, pripadniki GRS Idrija-Tolmin in vodnika z reševalnimi psi ERP, skupno 30 ljudi. Dobro uro kasneje so pogrešanega našli v Idriji živega in zdravega.

Vlomil v hišo

Včeraj popoldne so policisti v Vrtojbi obravnavali vlom v hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec v času odsotnosti stanovalcev vlomil skozi balkonska vrata stanovanjskega objekta in nato pregledal notranje prostore. Nepridiprav je kasneje objekt zapustil in odšel neznano kam. Po sedaj zbranih podatkih neznanec iz notranjosti ni ničesar odtujil. Policisti bodo v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometna nesreča v Idriji

Včeraj okoli 19.20 se je v Idriji zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba huje poškodovala. Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče med drugim ugotovili, da je 23-letni voznik avtomobila vozil po glavni cesti skozi omenjeno naselje, in sicer iz Idrije proti Godoviču.

Ko je voznik pripeljal v križišče, kjer je promet s semaforjem, je z vozilom najprej zapeljal na prometni pas za zavijanje levo, v nadaljevanju pa pri zeleni luči na semaforju zavil levo. Ko je voznik avtomobila pripeljal do prehoda za pešce, je z njegove desne strani čez prehod za pešce vozišče prečkala 66-letna peška. Mlajši voznik peške ni opazil pravočasno oziroma ji ni dal prednosti in jo je zadel, zaradi česar je padla po vozišču.

Po nesreči so predvidoma huje poškodovano peško reševalci NMP ZD Idrija nudili zdravniško oskrbo, kasneje pa so jo z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. V zvezi s prometno nesrečo so policisti obvestili tudi pravosodne organe. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev in ugotovljene teže telesnih poškodb zoper 23-letnega povzročitelja prometne nesreče ustrezno ukrepali.

Prometna nesreča pri bolnišnici

Danes ob 12. uri so policiste obvestili o prometni nesreči v Šempetru pri Gorici, v križišču za parkirišče pred tamkajšnjo bolnišnico. Prometni policisti so na kraju ugotovili, da je 83-letni voznik avtomobila vozil iz smeri bolnišnice proti krožnemu križišču. Ko je pripeljal do bližine bližnjega objekta, se je z avtomobilom ustavil in zapeljal vzvratno, pri tem pa zaradi nepravilnega premika z zadnjim delom vozila trčil v prednji del za njim ustavljenega vozila, ki ga je vozil 27-letni voznik. Policisti so 83-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Trčil v dve kolesi

Včeraj ob 16.47 so policiste obvestili o prometni nesreči v središču Nove Gorice, v kateri sta bila udeležena voznik avtomobila in kolesar. Policisti so na kraju ugotovili, da je 19-letni kolesar peljal po kolesarski stezi preko Erjavčeve ulice proti večji zgradbi v središču mesta in pri tem peljal še eno kolo. Takrat pa je po Erjavčevi ulici pripeljal 89-letni voznik avtomobila, državljan Italije. V križišču je zapeljal na vozni pas za zavijanje levo in na kolesarski stezi s zapeljal v kolesarja oziroma omenjeni kolesi. V prometni nesreči se nihče od udeležencev ni poškodoval. Novogoriški policisti so 89-letnemu povzročitelju prometne nesreče izrekli globo, kolesarju pa je bilo zaradi kršitve prometne zakonodaje izrečeno opozorilo zaradi potiskanja drugega kolesa ob sebi.


Najbolj brano