Pošiljko z belim prahom je prejel odvetnik

Gasilska vozila, policijski avti, v prehodu trgovsko poslovnega centra pa gasilci, tudi v skafandrih, in policisti z maskami. Tak prizor je neznani pošiljatelj “povzročil” zaposlenim in obiskovalcem lucijskega trgovsko-poslovnega centra, ko je pred dnevi odvetniku Niku Vareziću poslal ovojnico s sumljivim belim prahom.

Podjetnik v Trgovsko-poslovnem centru Luciji je danes prejel 
sumljivo pošiljko, iz katere se je vsul bel prah. Kraj je zavarovan, tri 
osebe pa so izolirane.  Foto: Danijel Cek
Podjetnik v Trgovsko-poslovnem centru Luciji je danes prejel sumljivo pošiljko, iz katere se je vsul bel prah. Kraj je zavarovan, tri osebe pa so izolirane.  Foto: Danijel Cek

LUCIJA > “Seveda sem noter, kuverto so že vzeli in zdaj čakamo,” nam je danes popoldne povedal odvetnik Niko Varezić, ki ima v prvem nadstropju lucijskega trgovsko-poslovnega centra svojo pisarno. V njej so odprli kuverto, iz katere se je vsul bel prah. Odvetnik je poklical policiste, ti pa so sprožili postopek, ki je za nekaj ur blokiral vse zaposlene in obiskovalce prvega nadstropja poslopja.

Čeprav so kuverto odprli v odvetnikovi pisarni, bi lahko bili zaradi arhitekture centra in prepiha, ki vleče skozi sredinski prehod, ob resni grožnji v nevarnosti tudi vsi ostali, ki se v prvem nadstropju sprehajajo ali samo odpirajo vrata svojih prostorov.

Kmalu po Varezićevem klicu so po 13.30 objekt zasedli policisti in gasilci koprske gasilske brigade. Dva sta se oblekla v nepredušne kombinezone in z maskami na obrazu hodila od pisarne do pisarne ter zaposlenim in obiskovalcem ukazala, naj ne zapuščajo prostorov. Pisarne prav tako ni smel zapustiti odvetnik Varezić in ljudje, ki so bili z njim.

Ob 14. uri sta na kraj prispela pripadnika specialne policijske enote iz Ljubljane, ki sta si nadela skafandre in v njih vstopila v odvetnikovo pisarno, prevzela kuverto s sumljivim prahom in jo tesno zaprla v nepredušno posodo. Ko so ju gasilci dekontaminirali, sta si slekla skafandra in se s sumljivo kuverto odpeljala v Ljubljano. Kot so naknadno sporočili s Policijske uprave Koper, prah v pošiljki ni bil nevaren za življenje in zdravje ljudi.


Najbolj brano