Po zadnjem kolesu do 1200 evrov kazni

Izolski policisti so v torek ustavili 19-letnika na neregistriranem 50-kubičnem skuterju in mu ga zasegli. Ker je pred njimi bežal, med begom vozil po zadnjem kolesu in zagrešil vrsto prekrškov, so mu vse sešteli v 1200 evrov visoko kazen. Poleg tega so mu pripisali še osem kazenskih točk.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

IZOLA > Izzivanje policistov se je za 19-letnika v Izoli v torek slabo končalo. Ob 16. uri so ga policisti opazili, ga začeli ustavljati, mladenič na skuterju piaggio zip 50 se je pognal v beg, policisti pa za njim. Najstnik se je med begom s skuterjem večkrat dvignil na zadnje kolo, vozil po pločniku in kolesarski stezi. Ko so ga policisti ustavili, so ugotovili, da skuter ni registriran in da nima vozniškega dovoljenja zanj. Lotili so se seštevanja kazni in mu napisali položnico za plačilo 1200 evrov globe. Za vožnjo brez čelade bo moral plačati 120, za vožnjo po napačnem delu ceste 120, za vožnjo po zadnjem kolesu 300 evrov, ker ni upošteval prometnih znakov 160 in ker ni upošteval ukazov policistov še 500 evrov. Za vožnjo po zadnjem kolesu so mu pripisali tri, za neupoštevanje policistov pa pet kazenskih točk.

Zaradi kršenja zakona o motornih vozilih, zakona o voznikih in zakona o obveznem zavarovanju v prometu so proti njemu spisali tudi obdolžilni predlog, zaradi katerega bo moral kmalu na sodišče. Po predlaganih kaznih mu bo sodišče prisodilo še najmanj toliko kazni, brez skuterja je ostal že v torek.


Najbolj brano