Po vlomu z ukradeno bančno kartico opravil še več dvigov na bankomatu

V soboto okoli 19. ure so novogoriški policisti obravnavali vlom v osebni avtomobil znamke renault clio, ki je bil parkiran ob Sabotinski cesti, izven naselja Solkan. Po prvih podatkih je neznani storilec tega dne v popoldanskih urah na parkirišču ob Sabotinski cesti razbil zadnjo levo steklo na vozilu in iz notranjosti vozila ukradel žensko torbico.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > V njej je oškodovanka imela denarnico z osebnimi dokumenti, bančnimi karticami in nekaj gotovine. Po izvršenem kaznivem dejanju je storilec na enem od bankomatov v Goriških Brdih opravil več dvigov z ukradeno bančno kartico in si pridobil manjšo vsoto gotovine. Kasneje se je za storilcem izgubila vsakršna sled. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo.

Vlomilec tudi v Plešivem

Kakšno uro kasneje so policisti prejeli še eno obvestilo o vlomu v osebno vozilo. Tokrat je nekdo vlomil v vozilo znamke renault megane, italijanskih registrskih števil, ki je bilo parkirano v naselju Plešivo. Storilec je pozno popoldne razbil trikotno okence na zadnjih levih vratih omenjenega osebnega avtomobila in nato iz notranjosti vozila oziroma prtljažnika ukradel rjavo aktovko z vsebino. V njej je 32-letni oškodovanec iz sosednje Italije imel trdi disk in razne kataloge. Vlomilec je povzročil za približno 200 evrov škode.

Napihal že ob 9. uri

Idrijski policisti so včeraj okoli 9. ure na glavni cesti na območju Idrije ustavili 73-letnega voznika osebnega avtomobila in ga preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal 0.72 miligramob alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Na Goriškem zagorelo osebno vozilo

Novogoriški policisti so včeraj ob 21.33 prejeli obvestilo, da je na parkirišču v ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici, blizu enega od gostinskih lokalov, v predelu motorja zagorelo osebno vozilo znamke volkswagen golf. Kasneje so požar dokončno pogasili novogoriški gasilci, nastala je materialna škoda v višini približno 5000 evrov. Novogoriški policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin požara v smeri suma kaznivega dejanja požiga.

S tovornim vozilom na bok

V soboto okoli 18. ure so novogoriški policisti prejeli obvestilo o prometni nesreči z materialno škodo blizu naselja Borjana, kjer je s ceste zapeljalo tovorno vozilo. 43-letni voznik je vozil po regionalni cesti iz Borjane proti naselju Staro selo, v preglednem ostrem desnem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se s tovornim vozilom prevrnil na levi bok. Tovorno vozilo je nato po levem boku drselo še nekaj metrov po vozišču in zapeljalo na levo smerno vozišče, kjer je vozilo s streho zadelo kamniti zid, kjer je ostalo ukleščeno. Kasneje so poleg policistov na kraju posredovali tudi gasilci PGD Kobarid, ki so zavarovali kraj nesreče, preprečili iztekanje goriva iz rezervoarja tovornega vozila in nudili drugo pomoč. 43-letni voznik se v nesreči ni poškodoval, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

Vlomil v zidanico na Baredih

Nekdo je vlomil v zidanico na Baredih. Izginila je oprema za proizvodnjo elektrike v vrednosti 4000 evrov, in sicer dve bateriji znamke topla po 220 Ah, inverter 1500 W, sinusni pretvornik 50 Ah, bencinski agregat znamke honda in s strehe je odmontiral še pet sončnih panelov.

Ukradel tudi poslovne dokumente

V soboto popoldne je na Dolinski cesti v Kopru nekdo vlomil v osebni avto. Ukradel je večjo vsoto gotovine in razne poslovne dokumente.

Vlomilec v Pradah

Tudi po Pradah se je potikal vlomilec. Vlomil je v eno od tamkajšnjih hiš, temeljito pregledal prostore, nato pa odnesel večjo vsoto gotovine in zlatnino.

Trčil že na parkirišču

V soboto nekaj minut pred 21. uro je na parkirišču v Luciji v vozilo prijaviteljice trčil voznik osebnega avtomobila. 72-letnemu povzročitelju iz Brežic je alkotest pokazal 0,97 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

31-letnik razgrajal v koprskem lokalu

V soboto zvečer je v enem od lokalov v Kopru razgrajal 31-letnik pod vplivom drog. Gostom je grozil s pretepom, lastnika lokala pa je tudi udaril. Policisti so zanj uporabili prisilna sredstva, sledi mu plačilni nalog.

Vlomil v koprski lokal

Nekdo je vlomil v koprski lokal. Ukradel je menjalni denar in napitnino ter mobilni telefon znamke iphone 7 ter tablični računalnik ipad. Včeraj okoli 15.30 pa je na koprskem drsališču nekdo ukradel denarnico z izkupičkom drsališča.


Najbolj brano