Po trku v drevo je 26-letni voznik umrl

Danes, nekaj minut pred 4. uro, se je na glavni cesti med naseljem Kamno in Tolminom zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 26-letni voznik. Z njim sta bila v avtomobilu še sopotnika, stara 26 in 28 let, ki sta po trku v drevo utrpela hude telesne poškodbe. Po naših podatkih naj bi bili vsi iz okolice Tolmina.

Danes, nekaj minut pred 4. uro, se je na glavni cesti med naseljem 
Kamno in Tolminom zgodila huda prometna nesreča, v kateri je 
umrl 26-letni voznik. Foto: PGD Tolmin
Danes, nekaj minut pred 4. uro, se je na glavni cesti med naseljem Kamno in Tolminom zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 26-letni voznik. Foto: PGD Tolmin

TOLMIN > Po prvih ugotovitvah policistov je 26-letni voznik avtomobila vozil po glavni cesti iz smeri Kamnega proti Volarski ravnini. V ostrem desnem in nepreglednem ovinku je zaradi prehitre vožnje in spolzkega cestišča izgubil oblast nad vozilom. V ovinku je avtomobil zaneslo v levo na nasprotno stran ceste in nato na bankino ob levem robu vozišča, kjer je trčil v drevo.

Po trčenju je osebni avto odbilo v gozd ob levem robu ceste. Pri tem je 28-letnega sopotnika, ki je sedel na zadnjem desnem sedežu, vrglo iz avta, medtem ko sta 26-letni voznik in 26-letni sopotnik ostala ukleščena v vozilu.

Trčenje je bilo tako silovito, da je 26-letni voznik na kraju nesreče podlegel hudim telesnim poškodbam, v prometni nesreči pa sta se hudo poškodovala njegova sopotnika, stara 26 in 28 let.

Foto: PGD Tolmin

Gasilci PGD Tolmin in Kobarid so zavarovali kraj dogodka ter iz poškodovanega vozila s tehničnim posegom rešili ukleščena udeleženca nesreče. Hudo poškodovana sopotnika so predali tolminskim reševalcem, ki so ju nato odpeljali v šempetrsko bolnišnico na nadaljnje zdravljenje. Gasilci so tudi nevtralizirali razlite motorne tekočine in odpeljali poškodovan avtomobil.

Foto: PGD Tolmin

Policisti so o tragični nesreči obvestili tudi okrožno državno tožilko in preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča. Ta je za voznika odredil sodno obdukcijo, da bi ugotovili natančen vzrok njegove smrti. Opravili jo bodo na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino.

To je že osma letošnja smrtna žrtev na severnoprimorskih cestah.


Najbolj brano