Po divjem begu so naši policisti sredi Trsta ustavili vodiča s prebežniki

Z najmanj šestimi migranti v avtu je bežal od Kozine do Ulice Vittorija Locchija sredi Trsta, potem pa je vendarle priznal premoč slovenske policije. Voznika iz Pakistana so aretirali, dva prebežnika v prtljažniku prijeli, najmanj trije pa so iz avta zbežali. Italijanski policisti so prišli na kraj, ko je bilo že vsega konec.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

TRST > Danes ob treh ponoči je policijska patrulja v krožišču pri igralnici Admiral na Kozini opazila peugeot 307 karavan z italijanskimi registrskimi oznakami, s katerim je voznik vozil proti meji z Italijo. Ker je bilo malo verjetno, da bi se sit Tržačan takrat vračal s podaljšane večerje, so ga nameravali ustaviti. Zapeljali so za avtom in prižgali sireno ter modre luči, da bi voznik ustavil.

Vozniku pa ni bilo do druženja z našimi policisti in je namesto tega pospešil proti Krvavemu Potoku. Policisti pa so pospešili za njim. Ker je bilo jasno, da namerava zbežati čez mejo, je koprski OKC o čezmejnem zasledovanju obvestil dežurne v tržaškem centru. Voznik peugeota je medtem nad Krvavim Potokom že prečkal mejo, nadaljeval z visoko hitrostjo proti Bazovici, zapeljal mimo vasi in se spustil v Trst. Nekaj metrov za njim so mu tesno sledili naši policisti.

34 v enem vikendu

Od petka do danes zjutraj so bistriški, kozinski in koprski policisti ujeli 34 migrantov, ki so pred tem nedovoljeno prestopili mejo s Hrvaško. Bistriški so jih prestregli 24, kozinski šest in koprski dva. 20 so jih takoj vrnili Hrvatom, 14 pa jih je zaprosilo za mednarodno zaščito. Med migranti je bilo največ, kar 21 Pakistancev.

Kod natanko je voznik peugeota bežal, nismo uspeli izvedeti, so pa italijanski policisti poročali, da je zasledovanje potekalo tudi po hitri cesti proti središču Trsta. Ubežnik je ves čas zavijal levo in desno ter tako preprečeval policistom, da bi ga prehiteli. V središču Trsta se je hitra cesta iztekla v običajne mestne ulice in pri garažni hiši v Ulici Vittorija Locchija, streljaj od morja, je voznik peugeota nenadoma ustavil.

Z zadnjih sedežev so izginili v noč najmanj trije, s prvega desnega sedeža pa en moški. Naša policista sta medtem prijela voznika in ga vklenila, nato pa odprla še prtljažnik, v katerem sta se stiskala še dva migranta. Medtem so proti kraju že hiteli italijanski policisti, vendar je bila naša patrulja s trojico nekaj minut sama. Italijanski policisti so nato prevzeli primer.

Ugotovili so, da je pred policisti bežal državljan Pakistana z urejenim statusom v Italiji, v prtljažnik pa je stlačil svojega rojaka in državljana Bangladeša. Četverico ali peterico ubežnikov policisti niso odkrili.


Najbolj brano