Po avtocesti (prepočasi) vijugala

Policiste so v petek ob 14.30 obvestili, da od razcepa Gabrk proti Ljubljani avtomobil vijuga in ogroža druge udeležence v prometu. Policisti so ustavili 61-letno voznico in ji izdali plačilni nalog zaradi vijuganja in prepočasne vožnje. Poleg tega je vozilu poteklo zavarovanje.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > V Postojni je v petek nekdo iz odklenjenega vozila, parkiranega pred hišo, ukradel smuči, smučarske palice ter torbo s čelado, ščitniki in športnimi copati.

Z ostrim predmetom nad avtomobil

V garažni hiši v Izoli je nekdo v soboto namerno poškodoval avtomobil z ostrim predmetom (obe strani, zadaj, spredaj, streha ...). Škode je za približno 3000 evrov.

Zapeljal s ceste

Pri Ankaranu je 39-letni voznik avtomobila v soboto okrog 17. ure zapeljal s ceste, iz vozila so mu pomagali gasilci. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Podan bo enotni obdolžilni predlog za hitrost in vožnjo pod vplivom alkohola.

Izgnali so ga iz države

V enem od sežanskih lokalov je v soboto zvečer goste nadlegoval 41-letni Romun. Žalil jih je in bil agresiven, zatem pa tudi ni upošteval ukazov policistov, naj se umiri. Odredili so mu pridržanje. Z obdolžilnim predlogom so ga privedli na koprsko sodišče s predlogom stranske sankcije izgona tujca iz države, ki mu je sodišče tudi sledilo.

Razmetal stole in mize

V Postojni je v nedeljo nekdo na terasi lokala razmetal vse stole in mize, s tem pa lastnikom povzročil za 500 evrov škode.

Vlomil v avto

V Postojni je nekdo v nedeljo vlomil v parkiran avtomobil in iz njega ukradel moško denarnico z dokumenti in denarjem.

Pozitiven na amfetamine

Policisti so v petek zvečer v Pivki ustavili 40-letnega voznika, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na amfetamine. Strokovni pregled je odklonil, sledi obdolžilni predlog.

Pijani vozniki

V petek ob 23. uri so v Kopru 35-letnemu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,43 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Izdali so mu plačilni nalog.

Pri Pivki so ustavili še 43-letno voznico, ki ji je alkotest pokazal 0,72 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

V soboto so ob 0.30 v Kopru odredili preizkus alkoholiziranosti 36-letnemu vozniku. Pokazal mu je 0,65 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 1. uri so v Luciji ustavili 41-letnega voznika, alkotest mu je pokazal 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Policisti so v nedeljo ob 0.30 v Postojni ustavili 36-letnega voznika avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,81 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prav tako so ugotovili, da vozi brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 3.30 so v Luciji ustavili 37-letnega voznika avtomobila. Alkotest mu je pokazal 0,39 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, hitri test na droge pa je bil pozitiven na kokain. Strokovni pregled je odklonil, sledi obdolžilni predlog.


Najbolj brano