Planinka omahnila s poti in umrla

Danes zgodaj popoldne se je na Batognici v Krnskem pogorju zgodila tragična planinska nesreča. Za par s Trnovske planote se je izlet v gore nesrečno končal, žena je med hojo omahnila s steze na južno pobočje Batognice in zaradi hudih poškodb, ki jih je utrpela pri padcu, umrla.

 Foto: Miljko LESJAK/GRS Tolmin
Foto: Miljko LESJAK/GRS Tolmin

NOVA GORICA > Policistom so danes okoli 14. ure z regijskega centra za obveščanje sporočili, da se je na Batognici (2164 metrov visoka gora nad reko Sočo v bližini Krna) zgodila huda nesreča. Dean Božnik, predstavnik za odnose z javnostmi, je pojasnil, da je 63-letna planinka z možem hodila po stezi, ko ji je na prepadnem terenu spodrsnilo. Po strmem pobočju je padla v globino in obležala več kot sto metrov pod stezo. Pri padcu je utrpela usodne poškodbe.

Na Batognico so odšli pripadniki tolminske gorske reševalce in policisti, z Brnika pa je proti Krnskemu pogorju poletela posadka policijskega helikopterja z ekipo za reševanje v gorah. Tolminski gorski reševalci so bili v pripravljenosti na planini Kuhinja. Pokojno planinko, po naših podatkih doma iz vasi na Trnovski planoti, so s helikopterjem prepeljali na letališče v Tolminu.

Bovški policisti so danes popoldne nadaljevali z dodatnim zbiranjem obvestil o okoliščinah tragične nesreče. O njej so obvestili tudi tožilstvo in preiskovalnega sodnika. Ko bodo znane vse okoliščine, bodo pripravili poročilo za novogoriško tožilstvo.


Najbolj brano