Plačala bo zaradi preglasne glasbe

Sinoči ob 21.14 so policiste obvestili o preglasni glasbi v stanovanju bloka v Novi Gorici. Novogoriški policisti so zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru (povzročanja hrupa) kršiteljici izdali plačilni nalog.

 Foto: GPU
Foto: GPU

PRIMORSKA > Novogoriške policiste so danes ob 10.25 obvestili o tatvini v Ajdovščini. V eno od tamkajšnjih stanovanjskih hiš je - medtem ko so bili stanovalci v zgornjem nadstropju - vstopila neznana ženska, ukradla 180 evrov in odšla neznano kam. Kljub iskanju neznanke niso izsledili. Okoliščine kaznivega dejanja ajdovski policisti še preiskujejo.

Kolo je izginilo

Novogoriški policisti so včeraj zjutraj obravnavali tatvino kolesa v Rožni Dolini (Vipavska cesta) pri Novi Gorici. Ugotovili so, da se je že v sredo dopoldne nekdo neznano kam odpeljal z ženskim kolesom znamke olimpia, črne barve. Kolo je bilo odklenjeno. Oškodovanki je s tem povzročil škodo v višini približno 150 evrov.

Vozil je pijan

Tolminski policisti so sinoči med kontrolo cestnega prometa v Mostu na Soči ustavili 48–letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je moški vozil pijan (0,36 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Izrekli so mu prepoved vožnje, za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog.

Motorist ni upošteval pravil prednosti

Včeraj popoldne se je v križišču v Ajdovščini (Goriška cesta) zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 44-letni motorist in 39-letni voznik avtomobila. Motorist ni upošteval desnega pravila prednosti. K sreči nihče ni bil poškodovan. Motoristu so izdali plačilni nalog.

Vozila je na prekratki varnostni razdalji

76–letna voznica avtomobila je včeraj popoldne peljala iz Vogrskega proti Šempetru pri Gorici in zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila v zadnji del avtomobila, s katerim se je peljala 69–letna voznica. 76-letnici so izdali plačilni nalog.

Audi je bil ukraden

Policisti na mejnem prehodu Dragonja so včeraj popoldan na izstopu iz države, odkrili ukradeno vozilo. Osebni avtomobil audi Q7, nemških registrskih številk, je vozil 31-letni Srb. Pri preverjanju osebe in vozila v evidencah so ugotovili, da je za vozilom razpisan zaseg vozila, razpisnica je Italija. Avtomobil je trenutno v lasti leasing hiše iz Nemčije. Policisti vsa dejstva še preverjajo.

Iskala je hišo in ukradla denar

V Gornje Vreme je včeraj popoldne prišla ženska, stara okoli 30-let. Starejšo domačinko je spraševala, če se prodaja kakšna starejša hiša. Med pogovorom je prosila, če lahko gre na stranišče, kar ji je domačinka dovolila in jo samo pustila v hiši. Neznanka je to izkoristila, pregledala torbico, obešeno na hodniku, in iz denarnice ukradla denar. Zatem se je s kraja odpeljala z večjim sivim avtomobilom.

Iz prikolice so izpuhteli dokumenti in denar

V Ankaranu je nekdo vlomil v prikolico in iz nje ukradel torbico z dokumenti in 300 evri.

Ilegalne migracije

Na območju Policijske uprave Koper so policisti od četrtka od 6. ure do danes do 6. ure obravnavali 14 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Bistriški policisti so jih obravnavali sedem, kozinski pet in piranski dve osebi. Nihče ni zaprosil za mednarodno zaščito, zato jih bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Kozinski policisti obravnavajo Pakistanca z urejenim statusom v Španiji. Malo pred 16. uro so namreč policisti pri Divači ustavili avtomobil opel zafira, ljubljanskih registrskih tablic, ki ga je vozil 30-letni Pakistanec z urejenimi dokumenti Španije. V vozilu je bilo še pet oseb, in sicer štirje državljani Sirije in en državljan Jemna. Vozniku sledi kazenska ovadba, ostale bodo vrnili na Hrvaško.

Obravnavali so šest Afganistancev, štiri Sirce, dva državljana Kosova ter po enega Pakistanca in državljana Jemna.


Najbolj brano