Pirančanov rotvajler pokončal psa

Precej strahu in žalosti so v soboto zjutraj prestali domačini v Strunjanu, ko so lahko le opazovali, kako je neznani pes pasme rotvajler na njihovem dvorišču napadel in pokončal njihovega psa. Policisti so kmalu po prijavi našli rotvajlerja in njegovega brezvestnega lastnika, 29-letnega Pirančana, ki so ga kaznovali.

Rotvajler je prestrašil tudi domačine. Foto: /
Rotvajler je prestrašil tudi domačine. Foto: /

STRUNJAN > Krvavi napad krvoločnega rotvajlerja se je zgodil v soboto ob sedmih zjutraj na dvorišču hiše v Strunjanu. Tam je naletel na domačega psa, ga napadel in v nekaj minutah pokončal. Prestrašeni domačini mu niso mogli več pomagati, še sami so se pred napadalnim psom zatekli v hišo in poklicali policiste.

Ti so se v Strunjan pripeljali v nekaj minutah in pri gostilni opazili psa, ki je ustrezal opisu, ob njem pa je bil tudi njegov lastnik. Ugotovili so, da gre za 29-letnega Pirančana.

Policisti so zoper njega sprožili hitri postopek po zakonu o zaščiti živali, obenem pa o napadu obvestili veterinarsko inšpektorico. Ko ji bodo policisti poslali obvestilo o dogodku, bo tudi ona ukrepala proti lastniku psa.


Najbolj brano