Pijana mati v lokalu z nekajmesečnim otrokom

Policiste so včeraj popoldne obvestili, da je v enem od lokalov v Luciji pijana mati z majhnim otrokom. Policisti so na kraju ugotovili identiteto 37-letne Ljubljančanke, ki je imela s seboj nekajmesečnega otroka. V postopek so se vključili delavci CSD, ženski sledi kazenska ovadba zaradi zanemarjanja mladoletne osebe.

Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com
Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com

PRIMORSKA > Policisti so 16-letniku iz okolice Portoroža v Luciji zaradi predelave odredili izredni tehnični pregled za moped znamke piaggio zip. Ugotovljeno je bilo, da presega maksimalno dovoljeno konstrukcijsko hitrost (50 km/h). Moped so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Vozil je pijan in brez vozniškega dovoljenja

V Orehku so zasegli osebni avto vozniku iz Postojne, ki nima veljavnega vozniškega dovoljena, vozil pa je pod vplivom alkohola. Sledi mi obdolžilni predlog.

Vlomili so v avtomobil

V Planini je nekdo vlomil v parkiran osebni avto, iz katerega je ukradel potovalko z oblačili, denarnico z denarjem in dokumenti ter nahrbtnik s potapljaško opremo in masko. Lastnik je oškodovan za približno 1000 evrov.

Med drevesi je zasilno pristal jadralni padalec

Pod planino Kobala se je zaradi sunka vetra pri vzletu 56-letnemu nemškemu jadralnemu padalcu zapletlo padalo in je padel med drevesa. Na srečo se pri padcu ni poškodoval. Tolminski gorski reševalci so padalca varno spustili na tla in sneli padalo z drevesa.

Med zlivanjem vroče zlitine se je poškodoval delavec

Včeraj dopoldne so policisti v enem od podjetij na Goriškem obravnavali delovno nesrečo, v kateri se je laže poškodoval 28–letni delavec, državljan Makedonije. Delavec je opravljal kontrolo pri pobiranju vzorcev in stal poleg posode zlitine. Drugi delavec je z viličarjem pripeljal novo zlitino in jo zlil v posodo, vendar ob njej ni opazil 28-letnika, ki sicer tam sploh ne bi smel biti. Pri zlivanju so iskre vroče zlitine makedonskemu delavcu povzročile površinske opekline po hrbtu in delu glave. Oskrbeli so ga v šempetrski bolnišnici. Policisti so o delovni nesreči obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča, državno tožilstvo in delovno inšpekcijo.

Vlomili so v stanovanjski hiši

Neznani storilec je v Budanjah vstopil skozi okno hiše, pregledal prostore in ukradel zlat nakit v vrednosti nekaj sto evrov, prav tako je nastala škoda na oknu, o čemer so lastniki sinoči obvestili policiste.

Danes dopoldne so policiste obvestili še o enem vlomu v hišo v Budanjah. Po prvih podatkih je storilec minuli konec tedna v hišo vlomil skozi okno. Ukradel je računalnik, zlato verižico in fotoaparat. Oškodovancem je povzročil za približno 1200 evrov škode.

Nasilje v družini

Policisti so na območju Mestne občine Nova Gorica obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Da bi zaščitili žrtve, so osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja in o tem obvestili okrožno državno tožilstvo, preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in Center za socialno delo. Osumljenca bodo kazensko ovadili.

Srna je končala pod avtom

Včeraj popoldne so prometni policisti obravnavali povoženje srne na glavni cesti Solkan – Plave, blizu tamkajšnje hidroelektrarne. Na vozilu je nastala škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.


Najbolj brano