Padalec si je zlomil nogo

Kmalu po vzletu s Kobale sta v sredo iz neznanega vzroka trčila padalec in padalka iz Nemčije. Moški je pri pristanku utrpel zlom noge, zato so ga prepeljali v bolnišnico. Poljski padalec pa je zasilno pristal v krošnji dreves in se je nepoškodovan od tam rešil kar sam.

Nemška jadralna padalca sta vzletela s Kobale in kmalu za tem 
trčila, pri pristanku pa se je 59-letni padalec hudo poškodoval. Foto: Miljko Lesjak
Nemška jadralna padalca sta vzletela s Kobale in kmalu za tem trčila, pri pristanku pa se je 59-letni padalec hudo poškodoval. Foto: Miljko Lesjak

LJUBINJ > V sredo popoldne sta blizu naselja Ljubinj trčila jadralna padalca. Po ugotovitvah policistov sta 59-letni padalec in 39-letna padalka, oba iz Nemčije, okoli 12.15 v lastni režiji vzletela na vzhodnem pobočju vzletišča za jadralne padalca na Kobali. Kmalu po vzletu na višini približno 100 metrov od tal pa sta padalca iz neznanega razloga trčila med seboj. Padalo 59-letnega jadralnega padalca se je pri tem poškodovalo, zato je Nemec začel izgubljati nadzor nad padalom ter pristal na travniku v bližini ene od hiš v Ljubinju. Pri zasilnem pristanku se je hudo poškodoval, saj je utrpel odprti zlom leve goleni. Jadralna padalka pa je kasneje nepoškodovana pristala v bližini Tolmina. Tolminski reševalci so poškodovanega padalca oskrbeli, nato pa so ga prevzeli člani dežurne ekipe z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v jeseniško bolnišnico. Policisti so tujo krivdo za nesrečo izključili, a so o nesreči obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov.

V sredo popoldne pa je imel malce več sreče 59-letni poljski padalec, ki je zasilno pristal v krošnji drevesa nad naseljem Čadrg, na območju hriba Grušnica. Pri tem ni utrpel telesnih poškodb in se je z drevesa rešil sam. Kasneje so ga člani dežurne ekipe GRS z Brnika s policijskim helikopterjem prepeljali na heliport v Tolmin.


Najbolj brano