Osumljenec v lisicah kmalu po poskusu ropa

Policisti so včeraj popoldne že slabe pol ure po poskusu ropa zlatarne v koprskem mestnem jedru prijeli domnevnega storilca, menda njihovega starega znanca. Prodajalki v zlatarni je zagrozil z orožjem, menda z imitacijo pištole, nato pa zbežal brez plena.

Policisti so domnevnega storilca prijeli že slabe  pol ure po poskusu ropa v Zlatarni Celje. Foto: Sijan Pretnar
Policisti so domnevnega storilca prijeli že slabe pol ure po poskusu ropa v Zlatarni Celje. Foto: Sijan Pretnar

KOPER > V koprsko mestno jedro je včeraj popoldne hitelo več policijskih patrulj. Občani so se sprva presenečeno spraševali, kaj se je spet zgodilo, kmalu pa se je razvedelo, da je nekdo oropal poslovalnico Zlatarne Celje v Župančičevi ulici. V bližnjem lokalu so nam povedali, da niso videli ničesar sumljivega, nato pa so opazili več policistov, ki so se razkropili po bližnjih ulicah. Pred zlatarno sta bila tudi varnostnika, v notranjosti pa so se policisti pogovarjali s prodajalko in zbirali sledi, ki bi jih lahko pustil storilec.

Anita Leskovec, tiskovna predstavnica koprske policijske uprave, je potrdila, da so na operativno komunikacijskem centru ob 16.36 dobili obvestilo, da je moški poskušal oropati zlatarno v središču Kopra. Prodajalki je zagrozil, nato pa zlatarno zapustil in pobegnil.

A ne za dolgo. Glede na opis, ki so ga policisti dobili, in informacije občanov, so domnevnega storilca približno 25 minut po klicu, okoli petih popoldne, že izsledili, nedaleč od prizorišča poskusa ropa. “Domnevnemu osumljencu so odvzeli prostost. Trenutno potekajo preiskovalna dejanja, podrobnosti bomo pojasnili jutri,” je še dodala Anita Leskovec.

Kot smo izvedeli, naj bi ropar prodajalki zagrozil s pištolo, ki pa menda ni bila prava. Deloval naj bi precej zmedeno. Menda gre za mlajšega domačina, starega znanca policije.


Najbolj brano