Ogoljufal prodajalko, ki je zamenjala denar v svojo škodo

V Postojni je moški ogoljufal prodajalko, ki je zamenjala denar v svojo škodo. Starejši moški je za plačilo 1,73 evra ponudil bankovec za 50 evrov. Ko mu je zaposlena vrnila preostanek, ji je moški dejal, da je našel drobiž in ji ponudil 50 evrov v različnih apoenih, za kar mu je prodajalka dala 50 evrov. V istem trenutku ji je moški bankovec za 50 evrov ponudil nazaj in ji dejal, naj mu da 100 evrov. Prodajalka je nato vzela teh 50 evrov in mu nazaj dala bankovec za 100 evrov.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Izpred hotela v Piranu je v petek dopoldne nekdo ukradel avto Renault cangoo, bele barve, registrskih številk KP TJ-257. Ključi so bili v vozilu.

Na plaži ostal brez telefona, denarnice in očal

Na izolski plaži pri svetilniku je nekdo slovenskim kopalcem ukradel telefon samsung A51, denarnico, 300 evrov, vse dokumente in bančne kartice ter očala. Lastnik je oškodovan za 600 evrov.

Prehiteval kolono pred mejnim prehodom

Policisti so v petek okrog 19.20 na mejnem prehodu Sečovlje opravljali mejno kontrolo na izstopu iz Slovenije. Zaradi povečanega prometa se je kolona vozil, ki so čakala na izstop, začela daljšati. Policist je opazil vozilo, ki je prehitevalo počasi premikajočo se kolono in se je pred mejnim prehodom vrinilo nazaj v kolono, kar je povzročilo nejevoljo pri voznikih, ki so čakali na prestop meje. Policist je 72-letnemu vozniku, državljanu Slovenije, odredil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo, sledi mu obdolžilni predlog.

Ukradli električno kolo

V Piranu je nekdo ukradel električno kolo znamke scot tip contesa active eRIDE 920, vijolične barve. Na krmilu je bila nameščena črna varnostna ključavnica s številčnim zaklepanjem. Lastnik je oškodovan za 3000 evrov.

Motorist padel

Pred avtokampom v Izoli je v petek ob 22. uri padel motorist. Policisti so ugotovili, da je 69-letnik padel sam in se pri tem laže poškodoval. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,37 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, izdali so mu plačilni nalog.

Ponarejeni potrdili o prebolevnosti covida-19

Policisti na mejnem prehodu Dragonja so v petek zvečer obravnavali dva ponaredka potrdila o prebolevnosti covida-19. Slovencema sledi kazenska ovadba.

Izginil električni skiro

V Piranu je nekdo v petek zvečer ukradel nezaklenjen električni skiro znamke xiaomi tip mi pro2, črne barve, vreden 500 evrov.

Pijan na mopedu

Policisti so v petek zvečer v Portorožu ustavili 54-letnega voznika mopeda. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,86 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu pridržanje, sledi še plačilni nalog.

Razbijal avto

V Hrpeljah je pijan moški v soboto ob 0.50 razbijal avto. Policisti so uporabili prisilna sredstva, da so ga umirili, zatem so mu odredili pridržanje. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri potrditve suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja vozila, sledi mu tudi plačilni nalog zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru.

Pijan, brez izpita, po levem pasu

Policisti so v soboto ob 2.40 pri Izoli ustavili 31-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,81 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu pridržanje, sledita obdolžilni predlog in plačilni nalog, ker ni imel pri sebi vozniškega dovoljenja in ker je vozil po levem prometnem pasu.

Sprla se je z gosti in razbijala po lokalu

V soboto ob 4.56 so policiste poklicali pred lokal v Portorožu, kjer naj bi žensko varnostnik pospremil iz lokala, saj naj bi se pred tem sprla z gosti in razbijala v lokalu. S 40-letno žensko so policisti opravili razgovor, ker se ni umirila, v času postopka pa se je pričela nedostojno vesti do mimoidočih in policistov, ki jih je žalila, so ji odredili pridržanje. Bila je pod močnim vplivom alkohola, izdali so ji plačilni nalog.

Razdejali vrt, poškodovali in izruvali več rastlin

Na Stritarjevi ulici v Kopru je nekdo domačinom razdejal vrt, poškodoval in izruval več rastlin. Lastniki so oškodovani za 1500 evrov. Policisti zbirajo obvestila za izsleditev storilca kaznivega dejanja.

Pes jo je podrl na tla, da si je zlomila kolk

Koprski policisti so prejeli prijavo o napadu psa. V soboto ob 8. uri je na tržnici v Kopru 72-letno žensko ugriznil pes in jo podrl na tla. Pes je last 39-letnega domačina. Ob padcu si je ženska zlomila kolk in so jo odpeljali v izolsko bolnišnico, sledi ugriza pa nima. Policisti zbirajo nadaljnja obvestila o dogodku. Obravnavajo prekršek, poslali bodo tudi poročilo na upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Motorist trčil v vozilo pred njim

Na Titovi ulici v Postojni je v soboto ob 16.13 20-letni državljan BiH z motornim kolesom trčil v pred njim stoječe vozilo, ki se je ustavilo pred prehodom za pešce. Voznik je padel z motorja in se poškodoval. Sledi mu plačilni nalog.

Ukradli kolo

V Izoli je nekdo preščipnil ključavnico in ukradel gorsko kolo giant, modre in bele barve, vredno 750 evrov.

Z jadrnice odnesli telefon in računalnik

V Portorožu je nekdo z jadrnice ukradel mobilni telefon apple iphone 11 in moder nahrbtnik, v katerem je bil prenosni računalnik lenovo s pripadajočim polnilnikom. Škode je za 450 evrov.

Vlomili v hišo

V soboto ob 22.30 so policiste obvestili, da je v Izoli nekdo vlomil v hišo. Storilec je pregledal več prostorov in premetal spalnico. Odnesel ni ničesar.

Na plaži ostala brez denarnice

Na plaži v Izoli je nekdo ženski, medtem ko šla v vodo, iz nahrbtnika ukradel denarnico, v kateri je imela osebno izkaznico, kartico ZZZS, 70 evrov, potrdilo o cepljenju in upokojensko vozovnico za vlak.

Vozila pijana

V Hraščah so imeli policisti v nedeljo ob 0.10 postopek s 65-letnim voznikom avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,04 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 2. uri pa so v Orehku pri Postojni odredili pridržanje za 43-letno voznico avtomobila, ki ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,87 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi njej sledi obdolžilni predlog.

Motorista zapeljala čez otok in padla

V krožišču pri Kozini je v nedeljo ob 10. uri padla 31-letna motoristka in se pri padcu huje poškodovala. Zapeljala je čez otok v križišču, sledi ji plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti. Odpeljali so jo v izolsko bolnišnico. Za njo je pripeljal še 36-letni motorist, ki je prav tako padel, vendar se pri tem ni poškodoval. Sledi mu plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

Kolesarka padla prek krmila

V Luciji je v nedeljo ob 13. uri padla kolesarka. 32-letna Nemka je padla preko krmila zaradi neprilagojene hitrosti, pri tem se je laže poškodovala. Sledi ji plačilni nalog.

Prehitremu motoristu vzeli izpit

Policisti so v nedeljo ob 14. uri pri Črnem Kalu 25-letnemu motoristu izmerili hitrost vožnje 152 kilometrov na uro Odvzeli so mu vozniško dovoljenje.

Iz hiše odnesli zlatnino

V Matenji vasi pri Postojni je nekdo vlomil v hišo in ukradel zlatnino.

Kopalec ostal brez denarnice

Švicarju je nekdo na plaži v Ankaranu ukradel denarnico z vozniškim dovoljenjem, osebno izkaznico, kreditno kartico in bančno kartico, raznimi karticami ugodnosti in nekaj denarja.

Norvežan udaril gosta lokala

V nedeljo ob 18.30 so policisti intervenirali pred enim od koprskih lokalov, kjer je moški, Norvežan, zmerjal, zatem pa je enega gosta udaril. S kršitvijo je nadaljeval tudi ob prihodu patrulje na kraj, ni se odzval na ukaze policistov. Ker ni prenehal s kršitvijo, so mu odredili pridržanje. Sledi mu globa za nasilno in drzno vedenje, udarec, nedostojno vedenje do uradne osebe, neupoštevanje zakonitega ukaza uradne osebe in vstop v Slovenijo brez veljavne listine.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 26 ilegalnih migrantov. V petek so pri Podgradu obravnavali Pakistanca, pri Zazidu dva Iranca, v Abitantih štiri Sirce. V soboto so v Prapročah obravnavali Turka, pri Kozini Afganistanca, v Dolenjah pri Jelšanah štiri Tunizijce. V nedeljo so pri Kozini obravnavali pet Afganistancev, v Brezovici pri Gradinu dva državljana Kosova, pri Sv. Petru pa ponoči še šest Irancev.


Najbolj brano