Odkrušeni kamen je zadel planinko v glavo in jo poškodoval

Skupina 25 prijateljev je v soboto v navezi plezala po plezalni steni v Gradiški turi. Vsi so bili opremljeni z vso plezalno in zaščitno opremo. Med plezanjem se je s pobočja odkrušila skala ter 24-letni planinki padla na glavo in jo poškodovala. S helikopterjem so jo odpeljali v ljubljanski klinični center.

 Foto: GRS Bovec
Foto: GRS Bovec

NOVA GORICA > Včeraj ob 14.43 so policiste OKC Policijske uprave Nova Gorica obvestili o nesreči planinke v Gradiški turi, približno 2.5 kilometra više od njenega izhodišča, v plezalni steni.

Po zbranih podatkih je skupina 25 prijateljev v navezi plezala po plezalni steni, ko se je s pobočja, najverjetneje zaradi erozije, odkrušila skala. Planinki z območja Ljubljane je padla na glavo oziroma zadnji del čelade in jo poškodovala.

Po nesreči je bila planinka pri zavesti. Gorski reševalci GRS Tolmin-izpostava Ajdovščina in GRS Ljubljana so poškodovanko oskrbeli vse do prihoda vojaškega helikopterja z dežurno ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika in jo odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznano vozilo v VW multivan

Bovški policisti so obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila na parkirnem prostoru v Čezsoči. Neznano vozilo je na parkirišču poškodovalo avtomobil znamke VW multivan avstrijskih registrskih številk. Bovški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V nesreči se je kolesar laže poškodoval

Prometni policisti so včeraj sredi dneva obravnavali prometno nesrečo na območju Huma (Občina Brda). V nesreči sta bila udeležena 45–letni italijanski kolesar in 21–letni voznik avtomobila. Oba sta se pripeljala iz smeri Gonjač. Oplazila sta se. V prometni nesreči si je kolesar poškodoval kazalec desne roke in je kasneje sam poiskal zdravniško pomoč v Italiji. Prav tako je v prometni nesreči nastala materialna škoda, poškodovano je kolo.

Policisti so zasegli moped

Policisti so na Ajdovskem, v križišču za Manče, včeraj dopoldne zaustavili 52–letnega voznika mopeda tomos automatic in ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja (ima izrečen ukrep prenehanja veljavnosti). Policisti so mu moped zasegli, zoper kršitelja bodo spisali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.


Najbolj brano