Odkrili ukraden avto

Pet jih je vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, dva sta na avta namestila še ukradeni tablici, dva Kosovca pa sta vozila v Italiji ukraden avto. Vseh sedem je v minulih dneh po srečanju s policisti ostalo brez vozil, švicarska Kosovca sta si prislužila še kazensko ovadbo.

Pred osmimi leti ukradenega BMW-ja sta državljana Kosova iz 
Italje vozila proti domu. (Fotografija je simbolična)
Pred osmimi leti ukradenega BMW-ja sta državljana Kosova iz Italje vozila proti domu. (Fotografija je simbolična) 

PRIMORSKA > Zadnji je brez svojega avta v ponedeljek ostal 33-letni voznik, ki so ga policisti ustavili v Izoli. Ugotovili so, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja in da ima na avtu nameščene ukradene registrske tablice. Na postopku ga čaka sodišče zaradi vozniškega dovoljenja in kaznivega dejanja tatvine tablic.

V nedeljo sta na severnem delu Primorske brez svojih vozil ostala dva voznika. V Novi Gorici so ustavili 23-letnega voznika, v Dobravljah pa 40-letnega voznika. Oba sta vozila brez vozniških dovoljenj, oba sta na avta namestila tablice z drugega avta, drugi pa se je policistom zdel tudi drogiran, zato so ga hoteli preskusiti s hitrim testom, pa je to odločno zavrnil, prav tako je zavrnil tudi strokovni pregled. Oba sta ostala brez avtomobilov, oba sta si prislužila kazenski ovadbi zaradi prikrivanja, starejši pa še postopek zaradi vožnje pod vplivom drog.

V soboto je policistom uspelo odkriti ukraden avto. Na avtocestnem počivališču Ravbarkomanda nad Postojno so v smeri proti Ljubljani ustavili voznika z BMW 520 in ugotovili, da se v njem vozita dva državljana Kosova z urejenim statusom v Švici. Ko so se podrobneje posvetili limuzini, so odkrili, da je bil avto že leta 2013 ukraden v Italiji. Kosovca čaka kazenska ovadba za prikrivanje.

Ker so vozili brez vozniškega dovoljenja, pa so v soboto brez svojih avtov ostali še 46-letni voznik iz Rogaške Slatine na mejnem prehodu Sečovlje, 51-letni domačin na Spodnjih Škofijah in 71-letni domačin v Jagodju nad Izolo.

Konec minulega tedna so policisiti zasegli še moped 45-letniku v Šempetru pri Gorici, moped 43-letniku na Kozini, avto audi A3 66-letnemu vozniku na mejnem prehodu Jelšane in skuter 30-letniku v Luciji.


Najbolj brano