Ocenila je, da otroka ne bi smela sama postopati po Kopru

Koprski policisti so včeraj opravili pogovore z nekaterimi vpletenimi v sredin dogodek, ko je starejša ženska na ulici v Kopru prijela dva otroka za roko in ju odvedla na Center za socialno delo.

Osemletnika sta se po Župančičevi ulici vračala peš domov iz šole, 
ko ju je ustavila 66-letna ženska in ju odpeljala na Center za 
socialno delo. Foto: Denis Sabadin
Osemletnika sta se po Župančičevi ulici vračala peš domov iz šole, ko ju je ustavila 66-letna ženska in ju odpeljala na Center za socialno delo. Foto: Denis Sabadin

KOPER > Kot smo poročali včeraj, je po facebooku zakrožil zapis o tem, da sta se v sredo okrog 14. ure osnovnošolca, deček in deklica, vračala domov iz OŠ Koper, ko ju je na Župančičevi ulici v bližini čokoladnice ogovorila starejša ženska ter ju nato proti njuni volji odpeljala na Center za socialno delo. Dečka naj bi pred vstopom v CSD pustila oditi, deklico pa je pripeljala do strokovne delavke, ki je po opravljenem pogovoru poklicala otrokove starše.

Tako CSD kot starši otrok so dogodek prijavili policiji, kjer so po razgovorih, ki so jih včeraj opravili z nekaterimi vpletenimi, ugotovili, da je šlo za osem let stara otroka in 66-letno žensko. Kot sporočajo iz Policijske uprave Koper, je ženska dejansko prijela oba otroka za roko in ju odvedla na CSD, ker je ocenila, da ne bi smela sama postopati po Kopru. “Javnost bomo seznanili z ugotovitvami po zaključenih vseh policijskih postopkih,” so še dodali.


Najbolj brano