Običajno pijančevanje se je spremenilo v pretep s policisti

Namesto da bi se sprijaznil z napako svoje žene, je mož iz ene od vasi na Bistriškem v noči na soboto napadel policista in policistko, ki sta njegovo pijano ženo pripeljala domov. V pretep sta se vključili še njegova žena in mati. Nasilneža bodo ovadili zaradi dveh, ženski pa zaradi enega kaznivega dejanja.

Policijsko posredovanje zaradi vožnje pod vplivom alkohola se je 
v vasi na Bistriškem končalo za napadom na policista in policistko.  Foto: Leo Caharija
Policijsko posredovanje zaradi vožnje pod vplivom alkohola se je v vasi na Bistriškem končalo za napadom na policista in policistko.  Foto: Leo Caharija

ILIRSKA BISTRICA > Drama se je začela povsem nedolžno, z običajno kontrolo prometa v Ilirski Bistrici. V noči na soboto sta policistka in policist v mestu ob 1.20 ustavila avto. Za volanom je sedela 35-letna voznica iz vasi v neposredni bližini Ilirske Bistrice. Ker sta posumila, da je pijana, sta jo preizkusila z alkotestom.

Domačin je policista začel tepsti, ko je še sedel v avtu

Voznica je preizkus opravila, napihala je 0,51 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,06 promila), vendar se z rezultatom ni strinjala. Zato sta jo varuha reda odpeljala na strokovni pregled v bistriški zdravstveni dom. Medtem se je njen 44-letni mož, ki se je z njo vozil v avtu, razburjal, kričal in grozil policijskemu paru, nato pa vseeno odšel domov.

Ko so voznici na urgenci bistriškega zdravstvenega doma vzeli kri, ki bo pokazala pravo koncentracijo alkohola v njenem telesu, sta policistka in policist 35-letnico odpeljala domov v vas pri Ilirski Bistrici. Ko je policist pripeljal na dvorišče, je iz hiše izstopil njen 44-letni mož, naglo pristopil do voznikovih vrat, jih odprl in začel tepsti policista, ko je ta še sedel v avtu.

Policistko vlekel za lase in jo vrgel na tla

Iz policijskega avta je zato naglo izstopila še policistka in stekla kolegu v pomoč, vendar sta jo ustavili 35-letna pijana voznica in mati njenega nasilnega moža. Preprečevali sta, da bi policistka pristopila do 44-letnika, zato ga je policistka pošpricala s solzivcem. Nasilnež se je takrat obrnil k policistki, jo zagrabil za lase, jo vrgel na tla in jo za lase vlekel po tleh. Ko se je policist medtem uspel odpeti in skočiti iz avta, je nasilnež zbežal v hišo. Policist je stekel za njim, 44-letnik pa ga je z nogo brcnil v glavo in ga poškodoval.

Policista sta takoj poklicala okrepitve, zapustila kraj dogajanja in odšla v bistriški zdravstveni dom na pregled. K hiši nasilneža so kmalu prihiteli kriminalisti, ki so popisali celotno dogajanje. 44-letnika bodo ovadili zaradi dveh kaznivih dejanj, in sicer zaradi napada na uradno osebo in preprečitev uradnega dejanja. Za prvo dejanju mu grozi od pol leta do pet let zapora, za drugo pa od enega do pet let zaporne kazni. Njegova žena in mati pa sta si z odrivanjem policistke prislužili ovadbo zaradi preprečitve uradnega dejanja. Tudi njima grozi zaporna kazen.


Najbolj brano