Novogoriški policisti prijeli grosupeljskega vlomilca

V ponedeljek so novogoriški prometni policisti v Rožni Dolini prijeli 31-letnika iz okolice Grosupljega, ki je vlomil v hišo na območju Grosupljega in ukradel tudi renault megane.

Grosupeljčan se ni dolgo veselil ukradenega avta.
Grosupeljčan se ni dolgo veselil ukradenega avta. 

ROŽNA DOLINA > Minuli konec tedna je tedaj še neznani osumljenec vlomil v hišo na območju Grosupljega. Pregledal je prostore in vzel dva prenosnika, dva zaboja piva in zavoj cigaret, iz garaže pa je odpeljal še osebni avtomobil renault megane. Za vlomilcem se je nato izgubila sled. V ponedeljek dopoldne pa so novogoriški prometni policisti zaradi nezanesljive vožnje v Rožni Dolini ustavili 31-letnika iz okolice Grosupljega. Ugotovili so, da vozi prav v Grosupljem ukraden megane.

Vozniku, sicer staremu znancu policistov, so vzeli prostost in ga pridržali. Zaradi številnih prekrškov mu bodo izdali tudi obdolžilni predlog. Med drugim je vozil brez vozniškega dovoljenja. Novogoriški policisti so ga nato predali policistom iz Ljubljane, ki so proti njemu sprožili postopke.

Grosupeljski policisti so preiskali njegovo stanovanje in zasegli dve rastlini prepovedane droge konoplje. Osumljenega so zaradi kaznivega dejanja velike tatvine v sredo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je zanj odredil pripor. Kot pravi Nataša Pučko z ljubljanske policijske uprave, je bil 31-letnik v preteklosti že obravnavan zaradi premoženjskih kaznivih dejanj.


Najbolj brano