Umikal se je reševalnemu vozilu in s tovornjakom končal pod cesto

Nekaj minut po 13.30 se je v bližini Plavi voznik tovornjaka s polpriklopnikom umikal reševalnemu vozilu na nujni vožnji in zapeljal s ceste. Pri tem je prebil ograjo in obstal pod cesto. 50-letni voznik italijanskega podjetja se je v nesreči laže poškodoval.

Voznik tovornega vozila se je umikal reševalnemu vozilu in končal 
na strehi pod cesto. Foto: GENG
Voznik tovornega vozila se je umikal reševalnemu vozilu in končal na strehi pod cesto. Foto: GENG

PLAVE > Slab kilometer pred Plavami se je zgodila nenavadna nesreča. Voznik polpriklopnika, ki je vozil proti Novi Gorici, se je umikal reševalnemu vozilu na nujni vožnji, ki je bilo na poti v Anhovo. To je po neuradnih podatkih pred tem prehitevalo kolono vozil v levem nepreglednem ovinku. Šofer je z umikanjem preprečil trčenje, tovorno vozilo, ki je prevažalo cement, in reševalno vozilo se nista dotaknili, a je voznik s tovornim vozilom, ki tehta 40 ton, zaradi umikanja prebil varovalno ograjo in obstal pod cesto prevrnjen na streho.

50-letni italijanski voznik je po nesreči tožil zaradi bolečin v vratu in rebrih, zato so ga reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico na zdravljenje, od koder so sporočili, da je utrpel lažje poškodbe. Novogoriški policisti so popoldne še ugotavljali podrobnosti nesreče.

Enajst novogoriških poklicnih gasilcev se je na kraj nesreče, nedaleč od Gostilne Drmota, pripeljalo s petimi vozili. “Izčrpali smo gorivo, ki je iztekalo iz tovornjaka, požarno zavarovali območje in pomagali pri dvigu vozila,” je povedal poveljnik Simon Vendramin. “Vozilo bomo skušali dvigniti s cementom v silosu, sicer ga bomo najprej prečrpali,” je popoldne, tik pred začetkom dvigovanja s posebnim dvigalom za tovorna vozila, še dodal Vendramin.

Kraj nesreče si je ogledal tudi lastnik podjetja iz okolice Padove, kjer je zaposlen voznik polpriklopnika. Cesta je bila po nesreči nekaj časa zaprta za ves promet, urejen je bil obvoz čez Brda, nato so promet uredili izmenično enosmerno. Zvečer pa je bila cesta na odseku Plave-Solkan zaradi dvigovanja prevrnjenega tovornjaka spet več ur zaprta za ves promet.


Najbolj brano