Našli pogrešanega nemškega kolesarja

Včeraj malo pred 19. uro so tolminske policiste obvestili, da se je med vasjo Krn in planino Pretovč izgubil 51-letni gorski kolesar, državljan Nemčije.

Fotografija je simbolična.  Foto: Marko Vidmar
Fotografija je simbolična.  Foto: Marko Vidmar

KOBARID > 51-letnik se je s kolesom odpravil iz kampa v Kobaridu po lokalni cesti do vasi Gabrje, nato pa se po stari cesti povzpel do vasi Krn. Z gorskim kolesom (znamke cube) je od tam nadaljeval po stari poti (mulatjera) do planine Pretovč, ki je bila najvišja točka ture. Pogrešani se je nazadnje javil ob 12. uri, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled.

Ker so najbližji posumili, da je z njim nekaj narobe, so na pomoč poklicali tolminske policiste. Po prejetju obvestila so začeli z iskalno akcijo in ga že po dobri uri in pol našli na stari poti iz smeri planine Pretovč proti naselju Zatolmin izven urejene poti.

51-letni nemški kolesar je peljal po pešpoti od planine Pretovč proti Zatolminu. Pri spustu pa je v ostrem desnem ovinku izgubil nadzor nad kolesom in pri tem padel približno deset metrov pod planinsko stezo in na kraju poškodovan obležal.

Zaradi hudih poškodb tudi ni mogel do nahrbtnika, kjer je imel mobilni telefon (omenjeno območje, kjer je bil najden, pa tudi ni pokrito z GSM signalom).

Na kraju so poleg posredovali tudi reševalci GRS Tolmin, ki so ponesrečenca oskrbeli in prepeljali v dolino, tam pa so ga prevzeli reševalci NMP ZD Tolmin. Huje poškodovanega nemškega državljana so zatem prevzeli člani dežurne ekipe GRS in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Omenjeni kolesar je med vožnjo uporabljal ustrezno kolesarsko opremo.


Najbolj brano