Kolesarjema iz rok iztrgala električni kolesi

Danes ponoči se je na kolesarski stezi med Šempetrom pri Gorici in Novo Gorico zgodil nenaveden rop. Moška s kapucama sta s kolesi dohitela mlajša domačina in jima s silo vzela rdeči električni kolesi specialized ter se z njima odpeljala v smeri Šempetra. Kolesi sta skupaj vredni okoli 12.000 evrov. Policisti roparja še iščejo.

 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

GORICA, NOVA GORICA > Danes nekaj minut po polnoči sta se z električnima kolesoma specialized rdeče barve po kolesarski stezi iz Šempetra pri Gorici proti Novi Gorici peljala mlajša moška (po naših podatkih sta bila mladoletna domačina), ko sta ju oropala neznana zamaskirana moška.

Novogoriški policisti so v preiskavi med drugim ugotovili, da sta neznana moška, ki sta si na glavi poveznila kapuci, domačina s kolesi zasledovala in ju naposled dohitela. S silo sta jima odvzela njuni električni kolesi, ki naj bi bili skupaj vredni okoli 12.000 evrov, in se z njima odpeljala v smeri Šempetra pri Gorici, na kraju ropa pa sta (za)pustila svoji kolesi.

Ker sta oškodovanca želela preprečiti rop, je med njimi prišlo do prerivanja in fizičnega spora. Eden od domačinov je bil zato lažje poškodovan in so ga oskrbeli v šempetrski bolnišnici. Policija je o ropu obvestila tudi preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča in novogoriško tožilstvo. To usmerja policiste pri preiskavi ropa. Med drugim so zasegli zapuščeni kolesi roparjev.

Novogoriški policisti ob tem pozivajo morebitne očividce oziroma vse, ki bi pri razjasnitvi okoliščin ropa lahko nudili koristne informacije, naj pokličejo na interventno številko policije 113, osebno obiščejo policiste na Sedejevi ulica 11 v Novi Gorici, jih pokličejo na telefonsko številko (05) 303 44 00 ali jim pišejo na elektronski naslov pp_nova_gorica.pung@policija.si).

Da tatovi koles na Primorskem v teh dneh žal ne počivajo, je na lastni koži doživela tudi Belgijka. Idrijski policisti so v sredo namreč obravnavali tatvino kolesa na območju naselja Reka. Neznanec naj bi v torek popoldne pod glavno cesto, nasproti odcepa za Orehek, ukradel gorsko kolo znamke Scott, model Contessa Scale 40, svetlo modre barve. S tem je lastnico iz Belgije oškodoval za okoli 400 evrov.


Najbolj brano