Najprej sta se stepla fanta, nato še starši

V nedeljo ob 2. uri sta se na Ukmarjevem trgu v Kopru stepla fanta, nato so v pretep posegli starši. Mati enega od fantov je enega moškega zbrcala in udarila. Policist jo je prijel, v tem pa je nanj skočil 46-letnik iz Kopra. Policista je prijel za roko, mu zagrozil in mu nameraval preprečiti uradno dejanje. Po posredovanju drugega policista so Koprčana umaknili in mu odredili pridržanje. Sledi mu kazenska ovadba.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Mopedist je v petek popoldne na Vanganelski cesti v Kopru trčil v tovornjak in odpeljal. Policisti so izsledili 15-letnika. Ugotovili so, da je vozil iz Vanganela proti Kopru, kjer je v levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad mopedom in padel, pri tem pa je moped drsel naprej in trčil v tovornjak. Pri padcu se je najstnik laže poškodoval, vendar je odklonil zdravniško pomoč. Moped so mu zasegli, sledi ustrezen ukrep.

Nagradna masaža se je končala s krajo

V Izoli je neznana ženska v petek popoldne pozvonila na vrata stanovanja in lastnico prepričala, da je zadela nagradno masažo. V kuhinji jo je masirala približno pet minut, druga neznanka pa je v tem času iz spalnice ukradla 200 evrov in več kosov zlatnine. Zatem sta obe zapustili stanovanje.

Taksistu sta ukradla denar

Policiste je poklical voznik taksija in povedal, da sta se mimo njegovega vozila, medtem ko je štel denar, pripeljala mlajša, pobrita fanta na skuterju, brez čelade, mu pobrala denar in pobegnila proti Ankaranu.

Kolesarka je padla na parkirani avtomobil

V petek nekaj pred polnočjo je Ljubljančanka vozila kolo po pločniku od Pirana proti Portorožu in pri portoroški tržnici padla na parkirani avtomobil audi A4. Kolesarki je alkotest pokazal 0,92 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Izdali so ji plačilni nalog.

Voznik je zapeljal na pločnik, sopotnika pa kršila javni red

V portoroškem lokalu so imeli v soboto malo pred 4. uro težave z gostoma. 41-letnik iz Postojne je najprej zapeljal z vozilom na pločnik. Varnostniki so imeli takoj za tem v postopku dve osebi iz tega vozila, ki sta kršili javni red, njihovih opozoril in ukazov pa nista upoštevali. Oba so zadržali do prihoda policistov. Eden od njiju, iz okolice Postojne, je preklinjal, kričal zmerjal in vznemirjal goste lokala. Temu so policisti odvzeli prostost, saj se ni pomiril niti po njihovem prihodu na kraj. Izdali so mu plačilni nalog. Vozniku je alkotest pokazal 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, poleg tega nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, njega pa prav tako pridržali. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ukradli so zaklenjeni kolesi, vredni 4000 evrov

Na Letoviški cesti v Portorožu so s hodnika ukradli zaklenjeni kolesi znamke KTM, tip elopeak M29, črno oranžne barve, stari tri leta. Državljana Avstrije so s tem oškodovali za 4000 evrov.

Najstnica je izsilila prednost, sopotnica si je zlomila nogo

V soboto zvečer se je v Kopru zgodila prometna nesreča pri starih zaporih. 14-letnica s Škofij je s skuterjem pripeljala s stranske ceste in ni ustavila pri znaku stop, s tem pa je izsilila prednost 35-letni voznici avtomobila iz Kopra. 15-letna sopotnica na skuterju je z nogo zadela v odbijač avtomobila in si pri tem zlomila golenico.

Vlomili so v avtomobil

Bovški policisti so včeraj popoldne obravnavali vlom v avtomobil znamke dacia duster francoskih registrskih številk, ki je bil parkiran na makadamskem parkirišču v vasi Soča ob regionalni cesti Bovec-Trenta. Vlomilec je razbil prednje desno steklo in ukradel več osebnih in drugih dokumentov, bančne kartice, gotovino, žensko torbico z vsebino ... O primeru so policisti obvestili preiskovalnega sodnika in državno tožilstvo. Po zaključku preiskave bodo podali kazensko ovadbo na novogoriško državno tožilstvo.

Vozila sta pijana

Policisti so sinoči v Solkanu pri kontroli prometa ustavili 42–letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat mu je pokazal 0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

V soboto ponoči so idrijski policisti na relaciji Spodnja Idrija–Cerkno obravnavali 46–letnega voznika avtomobila. Alkotest mu je pokazal 0,87 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Policisti so obema prepovedali nadaljnjo vožnjo in jima začasno odvzeli vozniški dovoljenji, čaka ju še srečanje s sodnikom.

Vlomili so v hiši

Sinoči so policiste obvestili o vlomu v stanovanjsko hišo v Lokavcu. Neznani storilec je vlomil skozi okno in preiskal prostore. Ukradel je zlat ženski prstan in moško ročno uro.

Ajdovski policisti obravnavajo tudi vlom v hišo na območju naselja Cesta, kjer je storilec po vlomu skozi garažo preiskal hišo.

Ajdovski policisti bodo po zaključku preiskav spisali kazenski ovadbi.

Zasegli so vrečko z belim prahom, steklenički s prozorno tekočino in belo snov v kristalih

Včeraj ponoči so policisti obravnavali več kršitev s področja prepovedanih drog na javni prireditvi pri sotočju Tolminke in Soče na Tolminskem. 36-letnemu moškemu in trem dekletom, starim 22, 25 in 27 let, so zasegli manjše količine snovi, za katere obstaja sum, da gre za prepovedane droge. Policisti so zasežene snovi (manjša vrečka z belim prahom, steklenički s prozorno tekočino, belo snov v kristalih) poslali v analizo. Če bo potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper omenjene osebe uvedli prekrškovni postopek.

Kolesar je padel in se poškodoval

Med kolesarjenjem po grebenu kobariškega Stola iz smeri Žage proti vasi Trnovo ob Soči je včeraj padel in se poškodoval 32–letni Nizozemec. Kolesaril je na gozdni poti. Preden je prišel na glavno cesto, je zavil z gozdne poti na brezpotje in tam padel ter se udaril v levo nogo. Sam je prišel do naselja Trnovo ob Soči, kjer so mu tolminski reševalci nudili prvo pomoč in ga odpeljali v ZD Tolmin. Policisti bodo dogodek zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Kamenje na cesti je poškodovalo motor in avtomobil

58-letni voznik motornega kolesa je sinoči peljal po glavni cesti iz Doblarja proti naselju Čiginj. Na cesto je priletelo več kamnov, enega je zadel motorist na svojem smernem vozišču. Istočasno je iz nasprotne smeri pripeljal 53–letni voznik avtomobila, ki je povozil kamen na svojem smernem vozišču. Pri tem je prišlo do poškodb na obeh vozilih. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico, vozišče so očistili delavci cestnega podjetja.

Vozil je preveč po levi strani in trčil

Sinoči se je zgodila prometna nesreča na cesti Hudajužna–Stržišče. 24–letni voznik je vozil avtomobil od glavne ceste proti Trtniku. Zaradi vožnje preveč po levi strani vozišča je v ostrem levem nepreglednem ovinku s prednjim levim delom vozila trčil v prednji levi del avtomobila, s katerim se je peljal 60-letni voznik. V prometni nesreči nihče od udeležencev ni bil poškodovan. 24-letniku bodo izdali plačilni nalog.


Najbolj brano