Najhitrejši je na hitri cesti vozil 200 kilometrov na uro

Novogoriški prometni policisti so včeraj poostreno nadzirali voznike v cestnem prometu, najbolj pozorni so bili na prekoračitve hitrosti na hitri cesti H4 Vrtojba – Razdrto. Ustavili so pet kršiteljev, ki so na hitri cesti, kjer je omejitev hitrosti 110 kilometrov na uro, prekoračili najvišjo dovoljeno hitrost več kot 50 kilometrov na uro.

S tovrstnimi nadzori  želijo policisti dolgoročno vplivati na voznike, 
da bi vozili čim bolj defenzivno in umirjeno ter da bi bili bolj 
pozorni na šibkejše udeležence v prometu. Fotografija je z 
lanskega maratona nadzora hitrosti na Goriškem. Foto: PU Nova Gorica
S tovrstnimi nadzori želijo policisti dolgoročno vplivati na voznike, da bi vozili čim bolj defenzivno in umirjeno ter da bi bili bolj pozorni na šibkejše udeležence v prometu. Fotografija je z lanskega maratona nadzora hitrosti na Goriškem. Foto: PU Nova Gorica

NOVA GORICA > S prehitro vožnjo je izstopal 47-letnik, ki so mu na odseku hitre ceste H4 med Selom in Vogrskim izmerili hitrost 200 kilometrov na uro.

Zoper vse kršitelje so prometni policisti ustrezno ukrepali in jim izdali plačilne naloge.

Prekoračitev hitrosti namreč predstavlja enega najpogostejših vzrokov prometnih nesreč. S takšnimi aktivnostmi želi policija okrepiti zavedanje udeležencev v prometu, da neprilagojena hitrost oziroma prekoračitev hitrosti predstavlja veliko grožnjo za najhujše prometne nesreče, zato bi morali biti bolj pozorni na predpisane omejitve hitrosti, hitrost vožnje pa vselej prilagoditi voznim razmeram in lastnim vozniškim sposobnostim.

Prekoračitev hitrosti predstavlja enega najpogostejših vzrokov prometnih nesreč (Foto: PU Nova Gorica)

S tovrstnimi nadzori želijo policisti dolgoročno vplivati na voznike, da bi spremenili svoj slog vožnje, tako da bi vozili čim bolj defenzivno in umirjeno ter da bi bili bolj pozorni na šibkejše udeležence v prometu.

V preteklih dveh mesecih, ko so veljali ukrepi za omejevanje gibanja in se je gostota prometa bistveno zmanjšala, so nekateri vozniki bolj prazne ceste izkoristili za hitrejšo vožnjo in s tem zavestno kršili prometna pravila. “Takšno vedenje ocenjujemo kot nedopustno, saj ogroža tako življenje kršiteljev kot tudi življenja drugih, povsem nedolžnih prometnih udeležencev, ki bi se lahko znašli v njihovi bližini. Taka ravnanja želimo preprečiti tudi z bolj usmerjenimi nadzori,” so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.


Najbolj brano