Na Tolminskem se je huje poškodoval jadralni padalec

Včeraj malo po poldnevu sta na vzhodnem pobočju vzletišča Kobala v lastni režiji vzletela jadralna padalca iz Nemčije, kmalu zatem pa na višini približno 100 metrov od tal blizu naselja Ljubinj iz neznanega razloga trčila med seboj.

Arhivska fotografija jadralnega padalca na območju Kobale na 
Tolminskem Foto: Milko Lesjak
Arhivska fotografija jadralnega padalca na območju Kobale na Tolminskem Foto: Milko Lesjak

LJUBINJ > Kot poročajo iz novogoriške policijske uprave, je na padalu 59-letnega jadralnega padalca nastala poškodba, zaradi česar je začel izgubljati nadzor nad padalom ter pristal na travniku blizu ene od stanovanjskih hiš v Ljubinju.

Pri zasilnem pristanku se je predvidoma huje telesno poškodoval (sum zloma leve goleni), 39-letna jadralna padalka pa je kasneje nepoškodovana pristala na območju Tolmina.

Reševalci NMP iz tolminskega zdravstvenega doma so poškodovanca na kraju oskrbeli, nakar so ga prevzeli člani dežurne ekipe HNMP z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Policisti bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, o nesreči je Policija obvestila tudi pristojnega preiskovalca letalskih nesreč in incidentov.


Najbolj brano