Na Tolminskem iskali 34-letno Nizozemko

Včeraj okoli 11. ure so novogoriški policisti prejeli obvestilo o pogrešani 34-letni državljanki Nizozemske v enem od naselij na Tolminskem. Ker omenjene osebe policisti niso našli, so se jim čez nekaj ur pridružili še pripadniki gorske policijske enote PU Nova Gorica, gorski reševalci GRS Tolmin in gasilci PGD Dolenja Trebuša. Pogrešano so iskali na območju naselja Stopnik in okolice, iskalna akcija pa je bila že po dobri uri, ob 15.15, prekinjena, ker so Nizozemko našli živo in zdravo v Dolenji Trebuši.

Fotografija je simbolična. Foto: PU Koper
Fotografija je simbolična. Foto: PU Koper

Neznani vandal se je v Renčah znesel nad staro kapelico

Včeraj ob 9.21 so policisti prejeli obvestilo o poškodovanju stare kapelice ob pokopališču v naselju Renče, in sicer neznani storilec se je znesel nad vhodnimi vrati in v notranjosti kapelice. Policisti o storilcu še poizvedujejo.

Trčil v drog javne razsvetljave in jo ucvrl

V soboto okoli 10. ure je na solkanski obvoznici voznik osebnega avtomobila trčil v drog javne razsvetljave na otoku v semaforiziranem križišču. Na kraju prometne nezgode so policisti našli poškodovano vozilo znamke renault, kasneje pa so izsledili še 39-letnega povzročitelja prometne nesreče in mu zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Voznik začetnik pregloboko pogledal v kozarec

Policisti so v soboto, ob 1.48 uri na območju naselja Kozarno v Goriških Brdih ustavili 20-letnega voznika začetnika osebnega avtomobila in ugotovili, da je vozil avtomobil, ki je bil odjavljen iz prometa. Preizkusili so ga tudi z alkotestom, ki je pokazal 0,34 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Omenjeni voznik ni hotel podpisati zapisnika o opravljenem preizkusu alkoholiziranosti, zato so mu odredili še strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Vozniku začetniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper voznika bodo po zaključku postopka podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

45-letnica napihala 2,31 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka

V soboto okoli 2. ure pa so policisti na območju Ajdovščine ustavili 45-letno voznico osebnega avtomobila in ji odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je bila voznica zelo pijana, in sicer napihala je 2,31 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi ona se ni strinjala z rezultatom, zato so ji policisti odredili še strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Policisti so ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Ajdovski policisti bodo zoper voznico glede na rezultat toksikološke preiskave, ki bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, podali ustrezen ukrep na pristojno okrajno sodišče.

Pijanega voznika čaka srečanje s sodnikom

Policisti so v soboto okoli 5. ure v Solkanu ustavili še 42–letnega voznika osebnega avtomobila in tudi njega preizkusili z alkotestom. Napihal je 0,75 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznik se ni strinjal z rezultatom, zato so mu odredili strokovni pregled, s katerim prav tako ni soglašal. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom.


Najbolj brano