Na počivališču so ju zalotili v ukradenem in poškodovanem vozilu

Avantura, ki sta si jo minuli konec tedna privoščila Primorca, se je za enega od njiju končala precej slabo, saj je moral po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku v pripor. Z voznikom in njegovim sopotnikom so se v soboto oziroma nedeljo ukvarjali policisti s treh policijskih uprav.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Začelo se je v soboto popoldne na Ajdovskem. Policisti so kmalu po 16. uri najprej dobili obvestilo, da je neznanec vlomil v hišo v Budanjah, čez približno uro pa iz iste vasi še sporočilo, da je izpred druge hiše nekdo odpeljal starejši avto znamke citroen xsara picasso. Domačini so menda opazili dva moška.

S koprske policijske uprave so včeraj sporočili, da so prav takšno vozilo v noči na nedeljo opazili na počivališču Ravbarkomanda. Malo pred tretjo uro so se tam ukvarjali z voznikom in njegovim sopotnikom, oba sta doma iz severne Primorske. Kaznovali so ju zaradi kršenja zakona o nalezljivih boleznih ter neupravičenega prehajanja občinskih meja. Kazen pa sta si prislužila tudi zato, ker nista uporabljala zaščitnih mask.

Policisti so ugotovili, da je avto, s katerim sta se prevažala, ukraden in razbit. Po preverjanju, kje bi lahko bila vpletena v prometno nesrečo, so ugotovili, da sta pri Logatcu trčila v ograjo. Okoliščine nesreče preverjajo policisti ljubljanske policijske uprave. Avto, ki je bil ukraden na Ajdovskem, so jima zasegli. Policisti so hoteli s hitrim testom preveriti, ali je bil 28-letnik, doma iz Posočja, ki naj bi vozil avto, pod vplivom prepovedanih substanc, a je to odklonil. Z njim naj bi se v ukradenem avtu prevažal tudi 48-letni moški z Ajdovskega.

Kot smo izvedeli, je preiskovalni sodnik novogoriškega sodišča za enega od njiju, menda za starejšega, odredil pripor, in sicer zaradi nekega drugega kaznivega dejanja, ki ni povezano z omenjeno tatvino vozila.


Najbolj brano