Na plaži je kradel ograje, gasilske mize in klopi

Neznanec je v nedeljo na centralni plaži v Portorožu ukradel 15 elementov varovalnih ograj, sedem gasilskih miz in 18 gasilskih klopi. Lastniku je s tem povzročil za 800 evrov škode.

Fotografija je simbolična Foto: STA
Fotografija je simbolična Foto: STA

PRIMORSKA > V soboto popoldne so policisti posredovali na javni prireditvi na Škofijah, kjer je javni red in mir kršil 44-letnik iz okolice Kopra. Policisti so ugotovili, da je vidno vinjen moški zahteval, da ga postrežejo z alkoholno pijačo, kar pa so natakarji zavrnili. Zato je razgrajač odšel med obiskovalce prireditve, jih vlekel za roke in od njih zahteval, da mu plačajo pijačo. Prav tako je od točilnega pulta odganjal goste, ki mu niso želeli plačati pijače. Poleg tega je še podrl točilni pult. Ker se na opozorila policije ni odzval in z razgrajanjem nadaljeval, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga pridržali. Izdali so mu tudi plačilni nalog.

Lahko noč, temne ulice

V enem od zavodov v Kopru je neznanec iz denarnice ene od zaposlenih odtujil bankovec za 50 evrov. V istem zavodu je nezanec iz odklenjene omarice z zdravili odtujil pet tablet zdravila Domicum, ki se ga uporablja za zdravljenje nespečnosti.

Zaspal je v kombiju

V soboto ponoči je na OKC PU Koper poklicala cestninska nadzornica DARS-a in sporočila, da je na regionalni cesti iz smeri Razdrtega proti Podnanosu na sredi ceste ustavljen kombi, v njem pa moški, ki ga ne morejo zbuditi. Cestninski nadzorniki so vozilo zavarovali, na kraj pa so prišli policisti, ki so ugotovili, da je v njem 31-letnik iz okolice Ajdovščine. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,79 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Izdali so mu plačilni nalog in zoper njega podali obdolžilni predlog.

Na hladnem

V Luciji je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in iz zamrzovalnika ukradel 2700 evrov gotovine in 30 gramov konoplje.

Nasilje v družini

V Sežani so policisti obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Policisti so 28-letnemu moškemu izrekli prepoved približevanja, zoper njega pa bodo napisali kazensko ovadbo in podali poročilo na Center za socialno delo.

Alkoholiščine

Policisti so v Portorožu ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila, doma iz Pirana. Policisti so ugotovili, da voznik nima vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 0,91 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu tudi hitri test na droge in strokovni pregled. Slednjega je 41-letnik odločno odklonil. Policisti so mu vozilo zasegli, zanj pa bodo napisali obdolžilni predlog.


Najbolj brano