Na kolesu z več kot dvema promiloma alkohola

Včeraj okoli 22.30 je v Škofijah padel kolesar. Policisti so ugotovili, da je 56-letnik padel zaradi neprilagojene hitrosti in alkoholiziranosti. Alkotest je namreč pokazal 1,19 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Pri padcu se je lažje poškodoval, policisti so mu izdali plačilni nalog.

Fotografija je simbolična.

 Foto: Can Stock Photo
Fotografija je simbolična.  Foto: Can Stock Photo

PRIMORSKA > V Izoli je nekdo ukradel sup znamke itiwit sivo rumene barve in karbonsko veslo. Lastnik je oškodovan za 1000 evrov.

V Kopru padla skuterista

Včeraj okoli 14. ure so policisti prejeli informacijo, da sta v Kopru padla mladostnika s skuterjem. Na kraju so ugotovili, da se je 26-letni voznik motornega kolesa premaknil z vozilom, ne da bi se prepričal, če to lahko varno stori. Za njim je vozil 18-letni voznik motornega kolesa, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil vanj. Oba sta padla in se lažje poškodovala. Obema sledi plačilni nalog.

Tat na plaži

V Piranu je nekdo na plaži ukradel nahrbtnik z denarnico, dokumenti, gotovino, ključi, uro in kozmetiko. Kasneje so našli odvržene vse predmete, razen gotovine.

Vlomilec v Dolnji Košani

Nekdo je vlomil v hišo v vasi Dolnja Košana in odnesel nekaj zlatnine.

Ob 1. uri so policisti prejeli tudi klic iz izolske bolnišnice in jim sporočili, da imajo na zdravljenju 39-letno državljanko Nemčije. Ta je na kolesarski stezi od Portoroža proti Luciji padla s kolesom in se pri tem huje poškodovala (zlom nosu). Alkotest je pokazal 0,22 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali devet ilegalnih migrantov, državljanov Nepala, in sicer pri Kozini.

Kolesarka padla

Policiste so danes dopoldne obvestili o prometni nesreči v Ajdovščini, kjer je s kolesom prejšnji dan padla in se poškodovala 67–letna ženska. Pri padcu je utrpela lahke poškodbe. Oskrbeli so jo v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici in jo odpustili v domačo nego.

Pohodnika obšla slabost

Včeraj okrog 12.40 je na vrhu Sabotina 75-letnega pohodnika obšla slabost in poti ni mogel nadaljevati. Na kraj so odhiteli člani Enote za hitro posredovanje Mestne občine Nova Gorica in poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so ga z nosili prenesli do planinske koče. Tam so ga prevzeli in oskrbeli reševalci.

Italijanu zasegli konopljo

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so včeraj popoldne v Novi Gorici 37–letnemu Italijanu zasegli delce posušene rastline, za katere obstaja sum, da gre za konopljo. Če bo analiza to potrdila, bodo zoper moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Vozil pijan

Ponoči so policisti v Novi Gorici ustavili 37–letnega voznika avtomobila, ki je vozil pijan. Alkotest mu je pokazal 0,97 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi še obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Našel ustreljenega divjega prašiča

Član lovske družine je v ponedeljek popoldne policiste obvestil o sumu kaznivega dejanja nezakonitega lova med Branikom in Štanjelom. Na koncu enega od vinogradov je našel ustreljenega divjega prašiča. O najdbi kadavra živali so policisti obvestili preiskovalnega sodnika in državno tožilstvo. Na kraj najdbe je prišel tudi higienik, ki je poginulo žival odpeljal na Inštitut za patologijo, divjad, ribe in čebele. Okoliščine suma kaznivega dejanja nezakonitega lova policisti še preiskujejo.

Povozil košuto

36-letni voznik tovornega vozila znamke fiat je danes zjutraj med vožnjo na cesti med Kobaridom in Robičem, blizu nekdanjega mejnega prehoda z Italijo, povozil košuto. Po trku je na vozilu nastala škoda (poškodovana luč in odbijač).


Najbolj brano