Na dvorišču do smrti raztrgala psa

V sredo popoldne so lastniki hiše v Vinjolah na dvorišču uzrli pretresljiv prizor. Spuščena psa sta tam do smrti raztrgala njihovega psa. Dogodek so prijavili, postopek pa sedaj vodijo piranski policisti, ki bodo 29-letnega lastnika napadalnih psov oglobili, pri njem se bo oglasil tudi veterinarski inšpektor.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

LUCIJA > Da se je v sredo popoldne v Luciji zgodilo nekaj nezaslišanega, je na svojem facebook profilu sporočila lastnica psa, ki sta ga mimoidoča psa pokončala do smrti. Na koprski policijski upravi so potrdili, da je v sredo zvečer na piranski policijski postaji dogodek prijavil lastnik psa. “Prijavil je, da sta neznana psa popoldne okoli 15.40 v Vinjolah na dvorišču napadla njegovega psa in ga pokončala,” je povedala Anita Leskovec, tiskovna predstavnica koprske policijske uprave.

“Ob 22. uri se je na policijski postaji zglasil še 29-letni lastnik psov in se izjasnil o okoliščinah dogodka.” Piranski policisti, ki vodijo primer, so o dogodku obvestili veterinarsko upravo, lastniku pa bodo izdali odločbo o prekršku po zakonu o zaščiti živali, saj med drugim kot skrbnik ni zagotovil fizičnega varstva svojih psov, in ga oglobili.

Na veterinarski upravi pa so pojasnili, da bo veterinarski inšpektor prihodnji teden izvedel postopek, po katerem bo odločil, ali bodo psa, ki sta do smrti pokončala psa v Vinjolah, vpisali v register psov kot nevarna.


Najbolj brano