Na delavca se je prevrnila stiskalnica

Včeraj zjutraj je bila policija obveščena, da je prišlo do delovne nesreče v eni od gospodarskih družb v Spodnji Idriji, kjer se je poškodoval 46-letni delavec. Na kraju so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da je do delovne nezgode prišlo okoli 8.35 v skladišču, kjer se je na delavca prevrnila stiskalnica in ga poškodovala. Stroj se je namreč prevrnil v trenutku, ko je mimo šel delavec.

 Foto: Daniel Novakovic/STA
Foto: Daniel Novakovic/STA

PRIMORSKA > Na kraju so poškodovanemu delavcu prvo pomoč nudili sodelavci v podjetju, nato pa so ga oskrbeli reševalci NMP ZD Idrija in ga po nudeni pomoči z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci PGD Spodnja Idrija. O nezgodi so policisti poleg pravosodnih organov obvestili tudi pristojno inšpekcijsko službo. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev okoliščin delovne nezgode in ugotovitev inšpekcijske službe za delo podali ustrezen ukrep.

Na cesto je padala skorja debel

Včeraj ob 7.45 je bila policija obveščena, da od Markovščine proti Kozini vozi več tovornih vozil, ki imajo naložena drva in deske, z vozil pa padajo po vozišču. Policisti so v Hrpeljah ustavili pet tovornih vozil. Vsi vozniki so bili državljani Hrvaške, prav tako so bila vozila hrvaških registracij.

Med kontrolo tovora so ugotovili, da prevažajo debla in lesne ostanke. S priklopnikov je med vožnjo na vozišče padala skorja debel in manjši kosi žaganih ostankov. Voznikom so bile izrečene globe v višini 120 evrov, pravnim osebam oziroma njihovim zakonitim zastopnikom v Sloveniji pa je bila izrečena globa v višini 1000 evrov.

Kradel na parkirišču

Včeraj popoldne je na parkirišču ene od koprskih trgovin nekdo iz odklenjenega kombija ukradel moško torbico, iz nje ukradel denar, zatem pa torbico v bližini odvrgel.

Vlomili v hišo

Policisti so včeraj popoldne obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na območju naselja Hrašče. Po sedanjih ugotovitvah je neznanec tekom včerajšnjega popoldneva vlomil skozi okno v pritličju. Pregledal je prostore in odnesel denar in zlatnino. Okoliščine kaznivega dejanja ajdovski policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Beračili sta pred trgovskim centrom

Policija je bila včeraj ob 13.10 obveščena o beračenju na parkirišču večjega trgovskega centra v Novi Gorici. Po prihodu policistov na omenjeni kraj oseb ni bilo več tam. So pa policisti v nadaljevanju na parkirišču pred drugim večjim nakupovalnim centrom v Novi Gorici opazili dve ženski, ki sta beračili. V nadaljnjem postopku ugotavljanja identitete so policisti ugotovili, da gre za državljanki Romunije, stari 19 in 33 let. Policisti so zoper 19-letno državljanko Romunije izvedli prekrškovni postopek in ji zaradi kršitve izrekli globo.

Ukradel denar in ključe

Policisti so bili včeraj ob 14.10 obveščeni o tatvini v enem od stanovanjskih blokov v Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v času odsotnosti stanovalcev vstopil in pregledal prostore stanovanja, kjer si je prilastil nekaj gotovine. Prav tako si je storilec iz nabiralnika prilastil več ključev. Oškodovanec je podal predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kradli so grivo

Policisti so danes zjutraj na območju Ajdovščine obravnavali tatvino goriva iz parkiranega tovornega vozila, hrvaških registrskih številk. Neznanec je v nočnem času pristopil in iz rezervoarja tujega tovornega avtomobila in iztočil približno 150 litrov goriva. Prav tako je bilo v nadaljevanju preiskave ugotovljeno, da je do tatvine goriva na istem parkirišču prišlo še na drugem tovornem vozilu madžarskih registrskih številk, kjer je neznani storilec iz rezervoarja iztočil približno 300 litrov goriva. Okoliščine obeh primerov tatvine goriva ajdovski policisti še preiskujejo in bodo po njenem zaključku na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so policisti danes dopoldne obravnavali tatvino goriva iz tovornega vozila tudi na območju nekdanjega mejnega prehoda v Vrtojbi, kjer je neznani storilec preko noči iz tovornega vozila slovenskih registrskih številk ukradel približno 500 litrov goriva. Omenjeno vozilo je bilo parkirano na tovornem parkirnem prostoru. S tem je bila gospodarski družbi povzročena škoda v višini približno 600 evrov. Novogoriški policisti v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem še dodatno zbirajo obvestila in bodo po zaključku preiskave na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometna nesreča v Novi Gorici

Policisti so včeraj ob 11.34 obravnavali prometno nesrečo zaradi prekratke varnostne razdalje v krožnem križišču v Novi Gorici, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 50-letni voznik avtomobila vozil iz Kromberka proti Novi Gorici. Ko je z vozilom pripeljal v krožno križišče, ni vozil na zadostni varnostni razdalji in je trčil v avtomobil, ki ga je vozil 68-letni voznik. Nihče od udeleženih voznikov prometne nezgode se ni poškodoval. Prometi policisti so 50-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Vozilo je zaneslo v ograjo

Danes ob 9.26 so policisti obravnavali prometno nesrečo na glavni cesti Solkan-Plave, v kateri je bila udeležena 27-letna voznica avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je peljala iz vasi Plave proti Novi Gorici. Med vožnjo na omenjeni relaciji jo je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo v ograjo, kjer je vozilo prevrnilo na bok. V prometni nezgodi se nihče ni poškodoval, nastala je materialna škoda. Poleg policistov so bili na kraj prometne nesreče napoteni tudi gasilci in reševalci. Gasilci JZ GRD Nova Gorica so med drugim zavarovali kraj nesreče, prevrnjeno vozilo spravili na vozišče do prihoda avtovleke in nudili drugo pomoč policistom. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so povzročiteljici prometne nezgode zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Nesreča pri Solkanu

Prometni policisti so včeraj ob 15.50 obravnavali prometno nesrečo izven naselja Solkan, kjer sta bila udeležena tovorno in osebno vozilo. Na kraj so bili poleg prometnih policistov napoteni tudi gasilci in reševalci. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nezgode so ugotovili, da je 79-letni voznik avtomobila vozil iz Solkana proti Podsabotinu za voznikom traktorja, za njim pa 58-letni voznik tovornega vozila, ki je prehiteval osebno vozilo.

V tem času je začel tudi 79-letni voznik osebnega avtomobila prehitevati traktor, zaradi česar je voznik tovornega avtomobila trčil v avto. V prometni nezgodi se je 79-letni voznik avtomobila predvidoma laže poškodoval. Policisti so vozniku avtomobila izdali plačilni nalog. Prav tako je bil izdan plačilni nalog tudi 58-letnemu vozniku tovornega vozila zaradi prehitevanja čez polno ločilno črto.

Vijugal po cesti

Policisti so bili včeraj, nekaj minut po 17. uri, obveščeni o vozniku avtomobila, ki je močno vijugal po cesti med vožnjo proti Črnemu Vrhu navzdol po klancu. 64-letnega voznika so kasneje policisti ustavili na regionalni cesti Col-Ajdovščina. V nadaljevanju postopka so mu odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal 1,13 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.


Najbolj brano